Annonce
Erhverv

Bagermester tog første stik i vejsag: Havde byrådskager med til alle

Palles Bageri havde kager og underskrifter med til byrådet, som besluttede, at sagen om stop for venstresving fra Roms Hule ud på Horsensvej skal gå om. Maiken Jungquist til venstre og Marie Hedegaard sotd for uddelingen. Foto: Leif Baun
Bagermester Palle Thomsen havde kager og 1600 underskifter med til byrådet, som nu sender sagen om Roms Hule til ny udvalgsbehandling.

Nørremarken: Teknisk udvalg skal endnu engang kigge på, om en lukning for venstresvingende biler fra Roms Hule ud på Horsensvej er den rigtige løsning, når to kryds i bunden af Horsensvej-bakken skal bygges om senere på året.

Det blev resultatet af onsdagens byrådsmøde, hvor Liberal Alliances Anja Daugaard havde bedt byrådet genoptage den ellers politisk afsluttede sag. Det bakkede alle op om, bortset fra næstformand i teknisk udvalg, kim Hesel (K), der undlod at stemme.

Bagermester Palle Thomsen er blandt de erhvervsdrivende og beboere i stadionområdet ovenfor Roms Hule, der har kæmpet imod lukningen af udkørslen ned mod byen.

Han mødte op i den midlertidige byrådsal i DGI Huset med kager til alle fremmødte og omkring 1600 underskrifter, som bagerens kunder og beboere i området have skrevet i protest mod beslutningen.

Underskriftindsamlingen, som er foregået både fysisk og digitalt, overrakte bagermesteren til borgmesteren, og Jens Ejner Christensen (V) kvitterede for modtagelsen med et "tak for træstammer".

Jeg står foran en investering i ny maskinpark til bageriet, mens min nye udlejer gerne vil være med til at udvide bagerbutikken til café med siddepladser.

Palle Thomsen, indehaver af Palles Bageri

En håbløs løsning

For Palle Thomsen er det en foreløbig sejr, at sagen om krydset på Horsensvej nu skal tilbage i teknisk udvalg. Som tidligere omtalt frygter bagermesteren for sin butiks fremtid, hvis bilister på Nørremarken og Bredballe ikke kan køre ind omkring bageren og direkte videre ned i byen.

- Den løsning teknisk udvalg har valgt (med udkørsel fra Jægervænget, red.) er gennemført håbløs. Man bør spørge mennesker, der ved, hvad det handler om, inden man træffer sådan en beslutning. Folk, der har boet i området i 50 år, siger, at der aldrig har været problemer med at køre ned mod byen fra Roms Hule, siger Palle Thomsen.

Han er glad for, at Anja Daugaard, der ikke har sæde i teknisk udvalg, tog sagen op i byrådet, og inden byrådsmødet havde formanden for udvalget, Gerda Haastrup Jørgensen (V) meddelt bagermesteren at hun mødes med ham for at få snakket tingene igennem.

Annonce

Står foran investering

Timingen er vigtig for det lokale bageri, der også har et brødudsalg på Vardevej. For Palle Thomsen har fået ny udlejer på hjørnet af Roms Hule og Stadion Allé, og udlejer Mikael Kristoffersen har planer om en udvidelse af bagerbutikken ind i den del af ejendommen, der i dag huser beboelse.

- Jeg står foran en investering i ny maskinpark til bageriet, mens min nye udlejer gerne vil være med til at udvide bagerbutikken til café med siddepladser. Vi vil nok starte med at shine butikken op og få ordnet facaden. Vi er klar til at bruge pænt mange penge, men det er ikke realistisk at gå igang med de forskellige planer, hvis kommunen vælger at lukke udkørslen fra Roms Hule, siger Palle Thomsen.

Annonce

Har kæmpet for vækst

Han har svært ved at forstå, at politikerne med den nuværende løsning risikerer at lukke en virksomhed, der har 25 ansatte og gennem 17 år har omsat for over 100 millioner kroner.

- Jeg har oplevet en vækst på 30 procent de seneste to måneder, hvor vi har knoklet og været aktive på Facebook. Der er sket mange gode ting det seneste år, men vi har også måttet kæmpe for det, siger bagermesteren.

Han håber nu, at teknisk udvalg kan finde alternative løsninger på ombygningen af krydset, som har det hovedformål at øge kapaciteten ned mod krydset til Østerbrogade og den havnerute, der skal aflaste trafikken gennem midtbyen.

I kommentarerne til byrådet beslutning var flere inde på, at næste gang skal der gøres mere ud af dialogen med borgerne i området.

Svend Erik Nielsen fra Dansk Folkeparti sagde dog:

- Horsensvej er mere vigtig end de få bilister fra Bredballe, der vælger at køre på Roms Hule fremfor de større veje.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Historisk Vejle-gods til salg: Her får du 600 kvadratmeter bolig, skov, marker og egen voldgrav

Danmark

Tirsdagens coronatal sætter rekord med yderligere 33.493 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Hun blev headhuntet til stillingen i 2020:  Nu fratræder direktør 'efter gensidig aftale'

Alarm 112 For abonnenter

'Jasmin' og 'Josefine' solgte nøgenbilleder til hundredvis af mænd: 22-årig vejlenser er fængslet i stor sex-afpresningssag

Billund

Lalandia i Billund er til salg: Derfor er din ferie ikke i fare

Vejle

Smittetallene stiger eksplosivt: For to måneder siden var der 3700 smittede i hele landet - tirsdag var der samme antal i Vejle alene

Hvad gør andre lande? De bekæmper høje energipriser med hjælpepakker for milliarder

Erhverv For abonnenter

Michael og Mette bevarede Michelin-stjernen i september: Nu præsenterer ægteparret et eventyrligt regnskab, der har nået helt nye højder

Erhverv

Lille købmandsbutik kæmper hårdt for at overleve - kunderne køber for lidt

Egtved

Skoleleder siger, han ikke kender årsag til elevflugt på lille skole, men forældre er uenige: 'Skolelederen vil ikke høre på vores begrundelser'

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Livsstil

Marianne og Gunnar har skiftet gammel kæmpevilla ud med nybygget rækkehus: Ingen skal stå med rodet efter os, når vi engang skal herfra

Give For abonnenter

På denne skole er det okay, hvis eleverne laver fejl: 'Det vigtigste er at give børnene en god skoledag'

Alarm 112

Politiet blev kimet ned: Der kørte en ung mand over Vejlefjordbroen på et elløbehjul

Annonce