Annonce
Vejle

Bagger-Sørensen køber Haahr-domicil

Olaf Haahr er i svære økonomiske problemer.Både i sine selskaber og privat. Hans ejendomme er således voldsomt belånt. Haahrs tidligere hovedsæde er nu blevet solg til Bagger-Sørensen og Co. Foto: Mads Hansen

Milliardærfamilie vil ikke afsløre, hvad tidligere benzin-hovedsæde skal bruges til. Det er også lykkedes boet efter Olaf Haahrs konkurs, at sælge Keldsnor Fyr på Langelands sydspids og en bolig på Ibækvej.

Annonce

Vejle: En af Vejles historiske bygninger i bymidten er blevet solgt.

Der er tale om det gamle teater og Haahrs tidligere domicil på Banegårdspladsen 4 i Vejle.

Ifølge flere kilder har Bagger-Sørensen-familien købt det tidligere teater for et ukendt million-beløb. Avisen har været i kontakt med Bagger-Sørensen & Co A/S. Steen Bagger-Sørensen meddeler gennem sin sekretær, at han ikke har nogen kommentar til købet af den markante ejendom.

Derfor er det også uvist, hvad bygningen skal bruges til. Ejendommen har i mange år været hovedsæde for Olaf Haahrs olie-selskab. Huset er oprindeligt bygget i 1884 til at huse Vejle Teater. Teatret fik dog kun kort levetid, og derefter blev ejendommen ombygget til hotel under navnet Theaterhotellet.

Siden Skifteretten i Kolding tilbage i januar tog Olaf Haahrs personlige selskab under konkursbegæring, er det endvidere lykkedes at sælge yderligere to af den forhenværende benzin-konges ejendomme.

Olaf Haahrs fald

Olaf Haahr blev født i Vejle i 1937.Han gik på Stenhus Kostskole, inden han kom i lære inden for olieindustrien.

Haahr blev selvstændig som 22-årig, da hans chef hos Århus Kul-Kompagni opfordrede ham til det.

Han købte sin første tankvogn i 1960 og etablerede O. Haahrs Olieforretning.

Åbnede sin første tankstation i 1969.

Derefter eneejer af Haahr Benzin med tilhørende selskaber, der havde hovedsæde i Vejle.

I 1990'erne omfattede Haahr-koncernen mere end 40 tankstationer, et raffinaderi og to tankskibe.

Haahr blev i 2001 med 707 personlige stemmer valgt ind i byrådet for sin egen Vejle-listen. Olaf Haahr var med til at sikre SF-borgmester Flemming Christensen endnu en periode, og blev valgt som viceborgmester.

I 2004 solgte den da 66-årige Olaf Haahr sin virksomhed til Statoil, der overtog de daværende 27 tankstationer og omdannede dem til serviceanlæg i eget regi.

Tre år efter salget byggede Olaf Haahr et nyt imperium op, atter under navnet Haahr Benzin. Det nye selskab opnåede i løbet af syv år en markedsandel på knap fire procent.

I 2015 solgte Olaf Haahr sit selskab til en tysk koncern. Købsprisen er ukendt, men salget kom ikke som nogen overraskelse, da likviditeten i Haahr-koncernen var presset alvorligt.

I januar 2017 blev Olaf Haahrs personlige selskab erklæret konkurs.

79-årige Olaf Haahr har tre børn - to døtre og en søn - med ekskonen Mette.

Den karismatiske rigmand interesserer sig for antikt legetøj, kunst af især Cobra-malerne og gamle biler. Derudover biografier og bøger om især Anden Verdenskrig.

Keldsnor Fyr har fået den odenseanske forretningsmand Alexander More Lindthardt som ejer. Foto: Michael Bager, Fyns Amts Avis
Annonce

Odenseaner køber Fyr

Det drejer sig blandt andet om Keldsnor Fyr på Langelands sydspids.

Køberen her er den odenseanske forretningsmand Alexander More Lindhardt.

- Jeg har overtaget Keldsnor Fyr per 1. juni, og i første omgang er der tale om en investering. Jeg skal bruge ejendommen som sommerhus, siger Alexander More Lindhardt.

Han siger videre, at han ikke har de store ombygningsplaner.

- Bygningerne er fredet, så det er begrænset, hvad der må ændres. Men ejendommen vil selvfølgelig blive vedligeholdt, siger Alexander More Lindhardt. Han ønsker ikke at oplyse, hvad han har givet for den næsten 400 kvadratmeter store ejendom. Seneste har boligen været annonceret på boligsiden Boliga til seks millioner kroner, eller godt halvanden million kroner billigere end tidligere.

Keldsnor Fyr, der er bygget i 1905, er stadig i brug, og fyrmesterboligen er lige til at rykke ind i.Grunden er 7.285 kvadratmeter stor.

Derudover er det også lykkedes for kurator at sælge en ejendom på Ibækvej 121.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Man skal være præcis i sin kritik

Danmark

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

Annonce