Annonce
Erhverv

Bilfirma efterlod tab for mindst 265 millioner kroner: Nu skal Bagmandspolitiet kigge på Scanleasing-konkurs

Sagerne efter konkursen i leasingselskabet Scanleasing bliver nu behandlet af Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, bedre kendt som bagmandspolitiet. SØIK beskræftiger sig blandt andet med sager, der har et "betydeligt omfang". Foto: Casper Vagner Christensen
Det videre forløb omkring Scanleasing-konkursen bliver nu behandlet af bagmandspolitiet. Tidligere har kuratorerne i deres oprydning i konkursboet fundet "mistænkelige" forhold.

Kolding: Sagerne i kølvandet på konkursen i leasingfirmaet i Scanleasing ligger nu hos Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) – bedre kendt som Bagmandspolitiet. Leasingfirmaet, der havde adresse i Kolding, gik konkurs i oktober 2020 og har efterladt et milliontab til kreditorerne.

Sagen har tidligere ligget hos Sydøstjyllands Politi, men den er nu sendt videre til vurdering hos bagmandspolitiet, der nu kan efterforske sagen videre.

Bagmandspolitiet bekræfter i et skriftligt svar, at de er involveret: ”Sagen er sendt til vurdering hos SØIK. Sagen vil blive behandlet, og der vil på et tidspunkt blive truffet en afgørelse. Hvornår det sker, kan vi ikke sige noget om,” lyder det fra SØIK.

Annonce

Afdelingen for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet er, som navnet siger, specialiseret i økonomisk kriminalitet, og sagerne har typisk et betydeligt omfang, tråde til organiseret kriminalitet, eller der har været brugt særlige forretningsmetoder.

Flere politianmeldelser

Leasingselskabet, der havde cirka 1000 biler på gaden, gik konkurs i oktober efter et mislykket forsøg på at redde stumperne i en rekonstruktion. Redningsforsøget kom efter en momssag med Skattestyrelsen, der havde rejst krav om 32 millioner kroner, viste en redegørelse fra kuratellet i februar.


Sagen er sendt til vurdering hos SØIK. Sagen vil blive behandlet, og der vil på et tidspunkt blive truffet en afgørelse.

Særlig Økonomisk og International Kriminalitet


Kuratorerne har tidligere kontaktet politiet, efter de fandt mistænkelige forhold i konkursboet, og Vækstfonden, der var långiver til Scanleasing, meddelte i en pressemeddelelse i november, at den havde anmeldt den tidligere ledelse for at have fortiet oplysninger i forbindelse med en lånesag.

Redegørelsen til Skifteretten fra februar viste, at der foreløbig er der rejst krav om 265 millioner kroner mod konkursboet, og kort efter konkursen gik også ejer Peter Larsen konkurs med en gæld på næsten 200 millioner kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Statens planer om nye veje og jernbaner fanger tusindvis af borgere i usikkerhed: Helle har ventet på en afklaring i otte år

EM For abonnenter

Alle hold har været i kamp – vi kigger på fem højdepunkter og fem lavpunkter under EM indtil nu

Give

Se billederne: DM i cykling blev skudt i gang med sved, tilråb og kolde fadøl

Annonce