Annonce
Børkop

Konservativ kandidat: Nej til vandmølle-byggeri - balanceret udbygning i Børkop giver mening

Dorte Pannicke Christiansen.
Annonce

Læserbrev: Det kom som et chok at læse om to bygherrers planer om at omdanne grønne områder til endnu flere byggegrunde og socialt boligbyggeri i Børkop. Cirka 140 boliger lige klos op af Danmarks smukkeste vandmølle.

Mange hundrede har allerede reageret på Facebook med frustrationer omkring udsigten til ødelæggelse af endnu mere natur i Børkop for, at flere private bygherrer kan udstykke flere byggegrunde. Jeg har samme opfattelse som alle de, der i mange år har set Børkop forvandle sig til noget, vi ikke selv ønsker og er herre over.

Vi har alle familie, venner og bekendte, som oplever, at daginstitutioner, Englystskolen, infrastrukturen og fritidsaktiviteter ikke kan følge med udbygningen og de negative udfordringer, det giver, især for vores børn.


Jeg har samme opfattelse som alle de, der i mange år har set Børkop forvandle sig til noget, vi ikke selv ønsker og er herre over.


Så det er godt, at den nye helhedsplan, som Vejle Byråd har besluttet i sommer, lægger op til at der fremover skal ske en balanceret udbygning med kun cirka 25 boliger per år, samt der skal være fokus på "naturbyen", som nogen så flot fandt på, at vi skulle kalde vores område.

Derfor er jeg også fortrøstningsfuld over, at byrådet bør vælge at stemme nej til en lokalplans ændring, således markerne omkring Børkop Vandmølle ikke kan omdannes til boligkvarterer.

I stedet bør Vejle Kommune sætte endnu mere skub i omdannelse af bymidten. Vi er blevet præsenteret for et forslag om nedrivning af Nyboder og opbygning af både erhverv og boliger i stedet. Men jeg har fået at vide, at processen kan tage op til tre år, før en ny lokalplan i bymidten kan være klar. Det er for lang tid, hvad enten det er det foreslåede projekt eller andet, der skal give nyt liv til området i Nyboder.

Det vil give byen et markant løft, og vi mangler seniorboliger i bymidten, således at vores ældre kan flytte tættere på dagligvarebutikker og offentlig transport, når de ikke længere ønsker at bo i villakvartererne.

Ligeledes mangler der ungdomsboliger til alle vores unge mennesker, der er under uddannelse, og som har lyst til at flytte hjemmefra, men som ikke ønsker at bo for langt væk fra familie og venner.

Jeg håber at få mandat til at indtræde i Vejle Byråd ved næste kommunalvalg, og jeg vil gøre mit for, at hele 7080-området bliver et bedre sted at bo og leve.

Jeg har selv boet i Børkop i 40 år og har et forvandlingen ske på godt og ondt i ”gamle” Børkop Kommune gennem de sidste 20 år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Er der en ledig plads i din boble?

Vejle

Efter endnu en uge med rekordhøje smittetal: Disse områder i Vejle er lige nu hårdt ramt

Annonce