Annonce
Vejle

Ballade i lokal partiafdeling: Medlemmer har mistillid til bestyrelsen

På valgnatten i november 2017 måtte Lasse Bak Egelund (til venstre) konstatere, at han ikke fik forlænget sit mandat i Vejle Byråd - mens den socialdemokratiske borgmesterkandidat, Søren Peschardt, måtte se sig låst uden for døren til forhandlingerne om det kommende bystyre. Foto: Mette Mørk
Utilfredsheden hænger sammen med valg ved et medlemsmøde i maj - her blev lokalformanden udpeget som spidskandidat til byrådsvalget næste år.
Annonce

Vejle: Et år før byrådsvalget er Enhedslisten i Vejle ramt af intern spild.

Mandag 5. oktober er medlemmerne indkaldt til ekstraordinær generalforsamling.

Efter Vejle Amts Folkeblads oplysninger har 27 medlemmer skrevet under på et krav om det ekstraordinære møde.

Flere kilder oplyser, at der er mistillid til bestyrelsen med Asou Ali Abdulla i spidsen. Lokalformanden, der i Enhedsliste-terminologi hedder "kontaktperson", overtog ledelsen, efter at den mangeårige kontaktperson, Flemming Leer Jakobsen, sidste efterår valgte at trække sig og meldte sig helt ud af partiet.

Asou Ali Abdulla blev valgt på en ekstraordinær generalforsamling i november, og i maj blev han udpeget til at være partiets spidskandidat ved byrådsvalget den 16. november næste år.

Valget skete på et medlemsmøde 22. maj i Thyregod. Men underskriverne er utilfredse med fremgangsmåden. Ifølge avisens kilder mødte kun fem medlemmer frem til mødet - der i øvrigt blev afviklet, mens der stadig var forsamlingsforbud på grund af corona.

De detaljer fremgik ikke af en pressemeddelelse, Vejle Amts Folkeblad modtog knap 14 dage efter mødet:

Her konstaterede Enhedslisten blot, at partiet havde valgt spidskandidat, og at valget var faldet på Asou Ali Abdulla med tidligere byrådsmedlem Lasse Bak Egelund som nummer to på partiets liste.

Annonce

Landsorganisation inddraget

Men den beslutning vil de kritiske medlemmer ikke acceptere. De har benyttet deres mulighed for at få indkaldt til ekstraordinær generalforsamling. Ifølge vedtægterne kræver det opbakning fra mindst en fjerdedel af medlemmerne i partiafdelingen, der tæller cirka 80 medlemmer.

Enhedslisten kort fortalt

  • Enhedslisten opstod ved en fusion af Venstresocialisterne (VS), Danmarks Kommunistiske Parti (DKP) og Socialistisk Arbejderparti (SAP). Sammenslutningen skete i 1989.
  • Partiet kom første gang i Folketinget i 1994 og har i dag 13 medlemmer af folketingsgruppen.
  • Ifølge partiets hjemmeside har Enhedslisten i dag omkring 9000 medlemmer.
  • I Vejle lykkedes det venstrefløjspartiet at blive repræsenteret i byrådet ved valget i november 2013. Fra 2014 til udgangen af 2017 repræsenterede Lasse Bak Egelund Enhedslisten i byrådet.
  • Ved valget i november 2017 satte godt 1500 vælgere kryds ved Liste Ø - det var cirka 1000 færre end fire år tidligere og ikke nok til at forlænge partiets mandat i Vejle Byråd.

Ifølge avisens oplysninger er Enhedslisten på landsplan blevet bedt om at bistå med rådgivning, så man sikrer, at formalia i forbindelse med den kommende generalforsamling bliver overholdt.


Udstrakt medlemsdemokrati, med en lav tærskel for at deltage i aktiviteter, udvikling af  aktiviteter og politikudvikling.

Fra Enhedslistens værdigrundlag


Avisen ville gerne have haft en kommentar fra kontaktperson Asou Ali Abdulla - men da han i går tog sin telefon, henviste han til sin bestyrelseskollega, Lasse Egelund. Lokalpolitikeren, der fra 2014 til 2018 repræsenterede partiet i byrådet, havde dog ingen kommentarer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se Danmark: Med misk mask maske på

Vejle

Lokalt netmedie har droppet Vejle-nyheder

Annonce