Annonce
Billund

Ballade om kriminalitet i kolonihaven: - Mine børn kan ikke være på legepladsen

Her var sidste sommer et legetårn, som i løbet af kort tid blev smadret. Anker Frølund og Harly Jørgensen ærgrer sig. Foto: Martin Ravn
Anker Frølund, familiefar med kolonihave, er træt af, at bestyrelsen ikke skrider ind overfor hærværk og tyveri i Grindsted Haveforening. Han opfordrer formand Kurt Karlsen til at tage sig af det.
Annonce

Grindsted: For et år siden købte Helle og Anker Frølund en kolonihave i Grindsted i håbet om sammen med deres tre børn at have et fristed tæt på hjemmet i Ølgod. Nu er Anker Frølund så utilfreds med tingenes tilstand i Grindsted Kolonihaveforening, at han i et læserbrev opfordrer bestyrelsen til at træde tilbage, så nye kræfter kan komme til.

Legepladsen ved siden af familien Frølunds lille hus er bortset fra et bord-bænkesæt, en stor sandkasse og et lille legehus tømt for indhold.

- Allerede efter to måneder var legepladsen blevet ødelagt af hærværk. Her var et legetårn, her var gynger, og sandkassen var fuld af legesager, og alt virkede idyllisk, da vi kom. Nu er det hele væk. Jeg har sagt det til formanden flere gange og får intet svar, siger Anker Frølund.

Ifølge ham har kolonihaveforeningen også problemer med en gruppe store drenge, som tyranniserer de mindre børn, så de ikke tør være på legepladsen.

- Vil mine børn på legepladsen, så er jeg begyndt selv at sætte mig herover, så de kan være i fred, siger Anker Frølund, som gerne ville have haft bestyrelsens svar på, hvad man har tænkt sig at gøre ved sagen.

Ved generalforsamlingen i marts blev Anker Frølund valgt som 1. suppleant til bestyrelsen. Han fik dog ikke svar på, hvad bestyrelsen i øvrigt har tænkt sig at gøre ved de problemer, som han lige nu ser i haveforeningen.

Støtte fra integrationspuljen

Grindsted Kolonihaveforening af 1947 modtog i 2018 25.000 kroner støtte fra Billund Kommunes integrationspulje.

Pengene gik ifølge kommunens hjemmeside til indkøb af "legeredskaber til legeplads for at styrke sammenhold og øge forståelsen af fælles værdier."

I dag er der ifølge formand Kurt Karlsen seks forskellige nationaliteter i haveforeningen, og en del af integrationspengene gik til efterårets høstfest, der skulle folk sammen. Fremmødet var dog sparsomt.

Annonce

Formand melder hus forbi

Kurt Karlsen, som har været med i bestyrelsen i ti år, heraf en del som formand, melder hus forbi.

- Det er rigtigt, at vores legeplads er blevet lagt ned af hærværk. Bestyrelsen har ryddet alt det ødelagte op, så ingen kan komme til skade. Vi ville også gerne have hørt folk om, hvad de synes, der skal ske med legepladsen, men da vi skulle tale om det ved høstfesten, var der ingen, der havde tid til at høre på, hvad jeg havde at sige, siger han.

Anker Frølund peger i et læserbrev i dagens avis på, at "alle i området ved, hvem der har ødelagt legepladsen og generer de andre børn". Det er Kurt Karlsen lodret uenig i:

- Vi kan ikke bevise, hvem, der har gjort det, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce