Annonce
Billund

Bamsemuseet skifter strategi: Nu skal børn og leg i fokus

Mette Baasch ser frem til få liv i det nyindrettede kreative rum. Foto: Kristina V. Skjoldborg
Bamser er for alle, og det skal bamsemuseet også være. Derfor skal børn, leg og kreativitet endnu mere i fokus i 2020.
Annonce

Billund: Siden den 27. juni har Bamsemuseet (Teddy Bear Art Museum) haft dørene slået op til det tidligere hjem for lego-parret Edith og Godtfred Christiansen.

Og der sker ting og sager på museet. Bamsen som kunst træder en anelse mere i baggrunden, og frem træder i stedet mere leg og kreativitet.

- Målgruppen for kunst-bamser er snævert, men bamsen i sig selv er for alle aldre, så vi vil sætte større fokus på leg og kreativitet, siger museumskoordinator Mette Baasch.

I hjertet af museet findes et kreativt rum, som før også blev brugt til kontorplads. Nu er skrivebordene rykket ud, og ind er kommet borde, hvor museumsgæsterne kan sidde og være kreative med forskellige aktiviteter. For øjeblikket er det farvelægning af bamsetegninger, man kan give sig i kast med.


Caféen skal indrettes anderledes. Der skal være lidt mere hygge og caféstemning

Mette Baasch, museumskoordinator


- Vi kan mærke, der er kommet meget mere liv i huset, siger museumskoordinatoren.

I krea-rummet er der desuden kommet to store dukkehuse for bamser, som børn er mere end velkommen til at lege med.

- Det første barn, der kommer om morgenen, får lov til at vække bamserne, og det sidste barn der går hjem får lov til at lægge dem i seng.

Annonce

Flere udendørsaktiviteter

På museet har børnene altid kunnet gå på bamsejagt, men nu er jagten også rykket udenfor i haven. Ifølge Mette Baasch vil de gerne have gæsterne til at benytte sig mere af haven.

- Haven er til for at blive brugt, og vi har også fået kongespil og petanque, man kan låne i caféen. siger Mette Baasch.

To store bamsehuse har fået plads på museet. De er  til fri leg. Foto: Kristina V. Skjoldborg


Det er stadig ikke muligt selv at tage en picnickurv med hjemmefra og sætte sig i græsset. Til gengæld kan den bestilles i caféen.

- Vi vil gerne kunne styre det i forhold til oprydning, så derfor må man ikke medbringe sin egen mad. Til gengæld kan man få en picnickurv fra caféen ved forudbestilling, som man kan nyde i haven, siger museumsinspektøren.

Bamsecaféen, man kan tilgå uden billet til museet, skal også have en lille makeover.

- Caféen skal indrettes anderledes. Der skal være lidt mere hygge og caféstemning, og så er vi også i gang med at tilpasse menukortet, siger Mette Baasch.

Bamserne er klar med sprit til gæsterne. Foto: Kristina V. Skjoldborg


Annonce

Sidste chance for særudstilling

Lige nu har bamsemuseet en særudstilling med ”Struer Bjørnen” - en danskproduceret bamse, produceret på legetøjsfabrikken Hunderup i 1933. Genstandene er lånt fra familien til stifteren af bamsefabrikken, og udstillingen slutter ved udgangen af august.

- Herefter får vi en ny og spændende udstilling, siger Mette Baasch, der endnu ikke vil afsløre, hvad den kommende udstilling vil omhandle.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Tre nye corona-smittede på et døgn: Borgmester forventer at se flere syge i Vejle

Annonce