Annonce
Billund

Banedanmark: Pris for Billund-bane er stadig under afklaring

Det er forkert, at en jernbane til Billund pludselig er blevet flere hundrede millioner kroner dyrere, lyder det fra Banedanmark.

Det er ikke korrekt, at prisen for en jernbane til Billund er steget med adskillige hundrede millioner, lyder det fra Banedanmark.

Billund: En kommende jernbane mellem Vejle og Billund er ikke med et fingerknips blevet flere hundrede millioner kroner dyrere.

Det var ellers, hvad flere medier fortalte tirsdag oven på en historie bragt af DR Trekanten. Her var historien, at et arbejdsnotat hos Banedanmark afslørede, at prisen for en jernbane mellem Vejle og Billund var steget fra 750 millioner kroner til et sted mellem 1,1 og 1,3 milliarder kroner.

Banedanmark dementerer dog historien. Den rapport, der bliver henvist til, er et arbejdsdokument, som fortsat er ved at blive udarbejdet, lyder det fra Banedanmark.

Banedanmark beklager

Den højere pris kunne have været aktuel, hvis en kommende jernbane skulle kunne transportere gods, hvilket der altså ikke bliver tale om.

- Banedanmark vil ikke indstille en løsning, hvor der kan køre gods på banen, da det vil blive for dyrt. Vi beklager, at en undersøgelse af godsmulighederne kan have skabt forvirring om, at Banedanmark selvfølgelig vil indstille den billigste og bedst mulige løsning i forhold til det politiske opdrag, siger Thomas Bruun Jensen, som er områdechef for Planlægning i Banedanmark.

Banedanmark er for tiden ved at lave den indstilling, som skal afleveres til politikerne i Folketinget. Ud fra den indstilling skal politikerne tage endeligt stilling til projektet.

- Vi skal blandt andet bearbejde de mange inputs, vi har fået i høringsperioden. Vi har modtaget 249 høringssvar, og der var 575 deltagere til to borgermøder, siger Thomas Bruun Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Glæd dig: Nu kan du alligevel se EM på storskærm i en af Vejles parker

Annonce