Annonce
Kultur

Bare rolig, den kommer tilbage: Den halve engel er på flyvetur

Den énvingede engel er skabt af kunsten Nis Schmidt. Den står normalt ved Sct. Norberts kirke på Blegbanken. Men i denne tid er den på bronzestøberi for at få en tvilling. Foto: Photo Darlow
Engleskulptur fra Vejle står model for tvilling, der skal til et kloster i Belgien.
Annonce

Vejle: Hov, her mangler noget.

Den tanke kan man godt få, hvis man går forbi Sct. Norberts kirke i Vejle. Den envingede engel, skabt af kunstneren Nis Schmidt, er fløjet bort. Men bare rolig. Med kun én vinge, kan man jo ikke rigtig komme væk. Den har ikke været stået på sin sokkel i et par måneder, men ventes tilbage i juni.

- Den énvingede er for tiden i Svendborg bronzestøberi, hvor den står model for en bronzefigur. Den vil i begyndelsen af juli måned blive rejst på kirkepladsen ved munkeordenen præmonstratensernes abbedi i Averbode i Belgien, siger Jan Ophoff, der er præst ved Sct. Norberts Kirke i Vejle.

Den envingede engel på Blegbanken, der er af stål, har et budskab til dem, der haster forbi i en travl hverdag med eller uden corona.

"Tro og fornuft er de to vinger, hvormed mennesket hæver sig i betragtning af sandheden".

"Måske er grunden til, at det ikke længere lykkes mennesket at hæve sig lige netop, at man har brækket den ene vinge - troen - af. Den anden vinge, fornuften, kan ganske vist klare meget, men formår alligevel ikke alene at svinge os op til de bærende erkendelser om det at være menneske."

De to citater er sagt af to paver. Det første udsagn kommer fra pave Johannes Paul 2. Det andet er sagt af kardinal Joseph Ratzinger, der senere blev pave under navnet Benedikt 16.

Den en-vingede engel ved Sct. Norberts kirke er inspireret af to pavers ord om, hvad der sker, hvis man fjerner den ene af menneskets vinger, troen. Foto: Photo Darlow
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give

Gæsterne strømmer ind til halv pris

Debat

Lad os gå sammen om at redde Lillebælt

Annonce