Annonce
Vejle

Bare sig ordet 'kræft', så stiller folk op: Landsindsamling har fået superflot opbakning

Knud Sørensen er Indsamlingsleder hos Kræftens Bekæmpelse. Han er spændt på, hvor meget de mange frivillige kan samle ind på søndag. Arkivfoto
På søndag går frivillige rundt i alle Vejles bydele for at samle ind til bekæmpelse af kræft. Tilslutningen har været overvældende - trods - eller måske netop på grund af corona.

Vejle: Indsamlingsleder Knud Sørensen har glad ringet til avisen. Til forskel fra tidligere år er det nemlig ikke nødvendigt at efterlyse indsamlere til på søndag.

Normalt står Knud og de øvrige frivillige i Kræftens Bekæmpelse på dette tidspunkt og tripper lidt, fordi det kniber med at få alle ruter besat.

- I år er det modsat, og jeg vil gerne ud med det budskab, at der er mange områder, som allerede er fuldt besat, så folk ikke melder sig og bliver skuffede. Vi har hele Nørremarken dækket, og i Bredballe, hvor vi har 59 ruter, mangler der kun tre . Der er også fuldt hus i Grejs by og Skibet, fortæller Knud Sørensen.

Det er ikke til at sige, hvad der var fået vejlenserne op af lænestolen, men måske er det muligheden for at kombinere en frisk søndagsgåtur med et godgørende formål.

Annonce

Alle får sprit og mundbind med

Sidste år blev forårs-indsamlingen i Vejle som i det øvrige Danmark udskudt til august på grund af coronaen.  I år har Kræftens Bekæmpelse rykket indsamlingen tilbage til foråret, og på søndag, 11. april, går det løs fra klokken 10 til 14.

Alle indsamlerne får mundbind og sprit med ud på ruten samt en flaske vand og lidt frugt. Det hele er sponsoreret, fortæller Knud Sørensen.

Da mange vejlensere fortsat afleverer kontanter i indsamlingsbøsserne, plejer der at gå lidt konkurrence i det for indsamlerne, der gerne vil være dem, der får flest kroner skrabet sammen.


I år er det modsat, og jeg vil gerne ud med det budskab, at der er mange områder, som allerede er fuldt besat, så folk ikke melder sig og bliver skuffede.

Knud Sørensen


I år har Sydbank stillet sig til rådighed med mønttællemaskiner, så indsamlerne kan få feedback på, hvor meget hver rute giver. Ifølge Knud Sørensen blev der sidste år i august samlet 110.000 kroner ind i kontanter, mens der kom omkring 50.000 kroner ind via Mobilepay.

Skulle man have lyst til at samle ind et af de få steder i Vejle, hvor der stadig er ledige ruter kan man sig på Kræftens Bekæmpelses hjemmeside.  Lige nu kan man vælge mellem ruter på Grejsdalsvej, på Søndermarken, i Højen og i Mølholm.

Hvis man er typen, der venter med at rykke ud, til man er sikker på, hvordan vejr og vind arter sig, kan man også møde op på søndag fra kl. 9.30 i The Buddha Bowl Project på Dæmningen i Vejle og få tildelt en rute.

Kun tre procent af Kræftens Bekæmpelses indtægter stammer fra det offentlige. Resten kommer ind via støtte og indsamlinger. Arkivfoto: Jørgen Outzen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Se Knuds første stik: 766 fik med nålen på den store vaccinationsdag - og der er plads til endnu flere

Sport

Give starter ligaen i København

Annonce