Annonce
Erhverv

Barnet holder aldrig op med at skrige

Maibrith og Poul Andersen er med opkøb og mekanisering klar til både en udvidelse og en modernisering af Dan-Grit. Foto: Carsten B. Grubach
Familievirksomhed har succes med at være så meget herre i eget hus som muligt.
Annonce

ALSLEV: De er ikke meget for at føre sig frem.

Men når man år efter år generer store overskud. Når man sidste år var nummer syv på top 10-listen over de mest overskudgivende virksomheder i Varde Kommune. Når man har fået kommunens Initiativ- og iværksætterpris. Og når man er nomineret til Entrepreneur of The Year i Ernst & Youngs årlige iværksætterkonkurrence. Så er det, vestjyder eller ej, lidt svært at gemme sig.

Så ægteparret Poul og Maibrith Andersen træder her lettere nødtvunget frem og fortæller om familievirksomheden Dan-Grits succes.

Dan-Grit har hovedsæde ved grusgraven på Forumvej i Alslev, hvor der produceres tørmørtler, vandskuring, tørbeton og vådmørtel. Poul står for produktionen, Maibrith for administrationen.

To af parrets tre børn er i forbindelse med et glidende generationsskifte med i virksomheden, som Maibrith overtog fra sine forældre. De tre børn ejer i dag 60 procent.

Datteren Jeanet er med i administrationen, der styres af i alt fem kvindelige ansatte, mens sønnen Kasper er ansvarlig for det sjællandske lager i Karlslunde. Dan-Grit – grit er sten på norsk, fordi Maibriths far i sin tid solgte en del til Norge – er nemlig landsdækkende.

13 store lastbiler kører landet tyndt og leverer mørtel i store silosystemer direkte til byggepladserne. Dan-Grit har 535 store siloanlæg og 40 små anlæg til big-bags at gøre godt med, og det nyder stort set alle danske typehusfirmaer godt af.

- Jo, vi er gode til det silokoncept. Det, at vi leverer og henter igen ude på byggepladserne, er meget populært, konstaterer Maibrith, da vi sidder på kontoret, mens Poul er ude og flytte sand.

Nomineret til EY Entrepreneur Of The Year

Dan-Grit A/S i Alslev ved Varde er nomineret til EY Entrepreneur Of The Year 2019 i hovedkonkurrencen. Kriterierne for at være med her er:

  • Entrepreneuren er ejer/medejer af et dansk aktie- eller anpartsselskab og har haft det overordnede ansvar i mindst to år. Selskabet må gerne være børsnoteret.
  • Virksomheden har eksisteret i mindst tre år.
  • Virksomheden har ved udgangen af det seneste regnskabsår minimum 20 ansatte.
  • Virksomheden skal have haft minimum 15 procent vækst i bruttoavance eller i omsætning i det seneste regnskabsår. (Shopfitters bruttoavance: Fra 29 mio. kroner i 2016-2017 til 37 mio. kroner i 2017-2018)
  • Det seneste regnskab skal udvise en positiv egenkapital og et positivt resultat. (Egenkapital 2017-2018: 21 mio. kroner, Resultat før skat 2017-2018: 26 mio. kroner)

Annonce

Jubilæum forude

Dan-Grit, der har 28 ansatte, kan til nytår fejre 25-års jubilæum. Og den administrative leder, der i øvrigt er uddannet som revisor, har en klar opskrift på den 100 procent familieejede jubilars vedvarende succes, som i regnskabsåret 2017-2018 gav 25,6 millioner kroner i overskud.

- Vi et gode til at tjene pengene, fordi vi er omkostningsbevidste, vi sidder på vores råstoffer fra vores egne grusgrave, vi har egen vognmandsvirksomhed, egen udlejning af siloer, og vi tørrer vores eget sand. Der er rigtig mange led, vi selv sidder på. Så vi bestemmer meget selv. Det er kun cement og kalk, vi får udefra – fra Aalborg Portland og Faxe Kalk. Vi er så meget som muligt herre i eget hus, forklarer Maibrith Andersen.

- Poul og jeg kalder det barnet, der aldrig er holdt op med at skrige. Han siger han, jeg siger hun. Vi har fået mere tid til det, efter at vores børn er blevet store. Vi er 110 procent på hele tiden, vi bor lige ved siden af vores grusgrav i Broeng og kan se lige ud til den, og når vi kører en tur, kan vi ikke lade være med at kigge på den mørtel, der er brugt. Det er en miljøskade, siger Maibrith med et smil.

Annonce

Flere købstilbud

Det er ingen hemmelighed, at familien Andersen har fået flere købstilbud på Dan-Grit, der ud over typehusfamilier har mange tømmerhandler i sit kundekartotek, men hidtil er det blevet til et nej, fordi familien selv vil bestemme. En ny generation er som nævnt ved at blive kørt i stilling, og der fremtidssikres på flere andre fronter.

- Vi har købt en stor ejendom i Hostrup, så vi har sikret vores råstoffer mange, mange år ud i fremtiden, og vi er ved at bygge et nyt produktionsværk, som er gearet til at producere fire gange så meget, som vi gør i dag. 120 paller i timen. Med et mørtelværk bygget helt fra bunden, en ny sandovn med en ny måde at tørre sand på og et produktionsanlæg med tre robotter, fortæller Maibrith Andersen.

– Det er ligesom at gå fra et museum fra 1900-grønhvidkål til det moderne museum i 2020, supplerer Poul grinende, da vi til sidst ser på den gamle hal, som skal bruges til lager, når det nye produktionsanlæg tages i brug i det nye år.

En af Dan-Grits 13 lastvogne læsser en af virksomhedens 535 siloer af. Foto: Carsten B. Grubach
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce