Annonce
Erhverv

Barsk maj for Billund Lufthavn: Massefyringer og nedgang på 98,3 procent

Det har været en skrækkelig måned for Billund Lufthavn. 98,3 procent af passagererne er forsvundet, og 309 medarbejdere er blevet afskediget. Foto: Rasmus Egeberg Lauridsen
Den netop overståede måned har ikke været den fedeste i historien for Billund Lufthavn, der stort set ligger øde hen. Oven i de tabte passagerer blev der sidst på måneden gennemført en massiv fyringsrunde.
Annonce

Billund: Coronankrisen har været særdeles hård ved Billund Lufthavn. Blot 5790 passagerer rejste i løbet af maj gennem lufthavnen, som dermed har tabt hele 98,3 procent sammenlignet med samme måned sidste år.

Lufthavnen ligger mere eller mindre øde hen på grund af coronakrisen, og derfor fandt ledelsen det nødvendigt i slutningen af måneden af afskedige hele 309 medarbejdere svarende til 210 årsværk.

- Den barske fyringsrunde, vi har været igennem i maj, har været decideret forfærdelig. Men vi har måttet handle rettidigt, og nu er vi på vej ind i en bedre tid, hvor vi skal leve op til den rolle, som Billund Lufthavn spiller i Danmark og dermed servicere de syv millioner rejsende, som vi forventer at have inden for de næste 20-25 år, siger Jan Hessellund, der er administrerende direktør i Billund Lufthavn, ifølge en pressemeddelelse.

Vi er stadig optimistiske om fremtiden, selvom de nye rejsevejledninger, som regeringen præsentrede på fredagens pressemøde, stiller vores branche et svært sted. Det bliver en meget svær sommer.

Jan Hessellund, administrerende direktør, Billunf Lufthavn

Annonce

Stadig optimistiske om fremtiden

De varske kendsgerninger betyder dog ikke, at Billund Lufthavn på den lange bane skruer ned for sine ambitioner. Lige før coronakrisen for alvor brød ud, lancerede lufthavnen store visioner for fremtiden. Visioner, der blandt andet indebærer en decideret lufthavns-by med kontorer, hoteller og konferencefaciliteter.

Først og fremmest handler det for lufthavnen dog om igen at få grænserne åbnet, så folk kan rejse på ferie.

- Vi er stadig optimistiske om fremtiden, selvom de nye rejsevejledninger, som regeringen præsentrede på fredagens pressemøde, stiller vores branche et svært sted. Det bliver en meget svær sommer, men heldigvis kan vi glæde os over, at DAT åbner deres rute til Bornholm, og Lufthansa åbner til Frankfurt i den kommende uge, siger Jan Hessellund.

Mængden af gods, der i løbet af måneden er transporteret gennem Billund Lufthavn, lyder på 6022 tons. Det er et tab på beskedne 2,8 procent sammenlignet med maj 2019.

I april, hvor coronakrisen var på sit højeste, tabte Billund Lufthavn hele 99 procent af sine passagerer sammenlignet med året forinden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce