Annonce
Give

Beboer fra Give på forsorgshjem dømt for trusler mod pædagog: - Jeg nakker ham og skyder hovedet af ham

En mand er blevet idømt en behandlingsdom, efter han har fremført trusler mod en pædagog på Forsorgshjemmet Vibohøj. Arkivfoto: Morten Dueholm
Efter en bortvisning fra Forsorgshjemmet Vibohøj har en mand i vrede fremført voldsomme trusler mod en ansat. Han er nu idømt en behandlingsdom uden nogen form for længstetid.
Annonce

Viborg: En 53-årig mand fra Give, som er tidligere straffet, er for nyligt blevet idømt en behandlingsdom på ubestemt tid, efter han har truet en pædagog på livet. Pædagogen var ansat ved Forsorgshjemmet Vibohøj, hvor den dømte tidligere havde boet.

Truslerne skete i sommeren 2017, efter den 53-årige var blevet bortvist fra forsorgshjemmet. Det resulterede i en stor vrede mod den nævnte pædagog, og derfor valgte den tiltalte at ringe ham op. Det blev en knap så behagelig samtale.

Under opkaldet udtalte den 53-årige, at han ville komme og smadre pædagogen og smaske ham ned. Til to andre vidner udtalte han desuden samme dag lignende trusler rettet mod samme mand – herunder, at han ville sparke ham i hovedet og gøre ham invalid.

Senere på året var den gal igen. Her har den tiltalte til et tredje vidne ringet og fremsagt trusler mod pædagogen.

- Sig til ham, at jeg kommer og nakker ham og skyder hovedet af ham, skulle han tilsyneladende have sagt til vidnet.

Annonce

Behov for behandling

En overlæge advarede tilbage i 2018 om, at den 53-årige på daværende tidspunkt havde behov for psykiatrisk behandling, og at der var fare for yderligere kriminalitet, hvis han ikke fik den.

Under den nylige retssag forklarede den tiltalte selv, at han fortsat var i gang med den behandling, han tidligere var blevet påbudt, og at det gik godt med den. Det blev bekræftet af hans støttekontaktperson, som kunne fortælle, at han var stabil i behandlingen.

Udover en enkelt udtalelse blev den 53-årige kendt skyldig i alle anklager. I sin vurdering tog dommeren hensyn til, at den tiltalte tilsyneladende var påvirket af sin psykiatriske diagnose på gerningstidspunktet. Derfor endte dommen altså med at lyde på en behandlingsdom uden længstetid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Folkene bag Vejles festlige natteliv håber på genåbning, men tvivler på, at den kommer snart

Billund

To biler stødte sammen i tæt trafik

Vejle

Husk at sortere: Eksplosion i skraldebil skyldtes gasflasker

Annonce