x
Annonce
Fredericia

Beboerforeninger i dialog om livet i lokalområderne uden for Fredericia

Alle beboerforeninger i Fredericia Kommune var repræsenteret på mødet med politikerne. Mødet handlede om livet i lokalområderne i kommunen og derfor også her i Bøgeskov, hvor billedet er taget ved sommerfesten. Arkivfoto
En fremtidsforsker gav sit bud på, hvordan antallet af indbyggere i lokalområderne i Fredericia Kommune kan øges. Alle beboerforeninger deltog i mødet.

Fredericia: Alle beboerforeninger var repræsenteret, da politikerne i Demokrati- og Borgerudvalget havde indbudt til dialog.

Også et par grundejerforeninger og to fra forvaltningen havde tilmeldt sig et dialog- og inspirationsmøde, hvor alle udvalgets politikere var med.

- Det var et godt møde, hvor vi ikke bare strøg hinanden med hårene. Men meningen var netop at få at vide, hvad vi kan gøre bedre og anderledes. Vi ville gerne vide, hvad vi bør have mere fokus på efter beboerforeningernes mening.

Sådan fortæller udvalgsformand Christian Jørgensen (V) efter mødet på Uddannelsescentret Fredericia på Mosegårdsvej.

Tidligere har udvalget været rundt i kommunen for at tale med de enkelte beboerforeninger.

- På samtlige møder gav beboerforeningerne dengang udtryk for, at det kunne være spændende med et møde for alle beboerforeninger på én gang. På møderne kom klassikerne som manglende græsslåning i rabatter og huller i asfalten frem. En klassiker er også, at noget enten ikke kan lade sig gøre eller bliver realiseret langsommere på grund af planlovning.

Med egne ord greb demokrati- og borgerudvalget ifølge Christian Jørgsensen den bold og indbød derfor til et enkelt møde for alle beboerforeninger.

Annonce
Det var et godt møde, hvor vi ikke bare strøg hinanden med hårene. Men meningen var også at få at vide, hvad vi kan gøre bedre og anderledes.

Christian Jørgensen (V), udvalgsformand.

Bosætning

For at få et mere videnskabeligt og forskermæssigt syn på forholdene havde udvalget indbudt fremtidsforsker Marianne Levinsen til at levere et foredrag om fremtidens lokalområder.

- Hun kom med sit bud på, hvad der har betydning for bosætning. Altså hvad eksempel børnefamilier lægger vægt på. Det kan godt være, at vi politikere tror, at det er afgørende at have et Fredericia Teater som fyrtårn. Men ifølge fremtidsforskeren er det helt afgørende at have en folkeskole med kvalitet, og det samme gælder pasningsordninger.

Christian Jørgensen nævner, at Fredericia Kommune har som mål at øge indbyggertallet med 350 hvert år.

- Derfor er det dejligt, at vi i 2017 var den kommune i Trekantsområdet, som vækstede mest i procent. Men hvad kan vi gøre for at fastholde og styrke positionen? Hvordan markedsfører vi kommunen bedst muligt?

Han fortæller, at samtlige beboerforeninger gerne ser øget bosætning.

- Flere indbyggere kan være med til at sikre skolen i for eksempel Bøgeskov og andet af betydning for lokalsamfundet, var argumentet.

Og efter oplægget fra fremtidsforskeren blev der dannet grupper. Her var repræsentanter for forskellige beboerforeninger i hver gruppe, og de fik undervejs vejledning og inspiration af Marianne Levinsen inden fællesspisning og opsamling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Kirsten måtte køre hjem med alt sit skrald: Kun folk med lige nummerplader kom ind på genbrugspladsen

Ikast-Brande

Gudstjenester på nettet

Leder

Når Danmark står sammen hver for sig

Erhverv

Kirk-familien skovler milliarder ind

Annonce