Annonce
Vejle

Beboerne på Vejles plejehjem må snart se deres kære igen

Restriktionerne på indearealerne blev indført 17. marts, og 4. april valgte man at skærpe forbuddet til også at gælde i det fri. Det betyder, at ingen beboere har set deres børn, børnebørn og ægtefæller i mere end en måned. Arkivfoto: Martin Ravn
Savnet til hinanden er stort. Men nu kan beboerne på plejecentrene i Vejle Kommune og deres pårørende snart se hinanden igen. Møderne skal blot foregå udendørs.
Annonce

Vejle: Plejecentrene i Vejle Kommune har nærmest været hermetisk lukkede i mere end en måned. Men nu kan beboerne snart få lov til at se deres kære igen. Møderne kommer blot til at foregå udendørs.

Hvordan det helt præcist lader sig gøre, er forvaltningen i øjeblikket ved at finde ud af. Målet er, at lempelsen træder i kraft i slutningen af denne og senest i starten af næste uge.

Beslutningen er truffet af politikerne i byrådets seniorudvalg.

- Vi er stolte af, at vi dengang strammede godt til og forbød alle besøg både inde og ude, for det har vist sig at have en særdeles positiv effekt. Vi har ikke haft særlig mange smittede på vores plejehjem. Men nu er vi nødt til at tænke ud af boksen, for at det her ikke får for store konsekvenser på den lange bane, mener formand Kenneth Fredslund Petersen (DF).

Vi risikerer, at nogle af de ældre kommer helt ned under gulvbrædderne, og så står vi pludselig med et endnu større problem end coronaen.

Kenneth Fredslund Petersen (DF), formand for Vejle Byråds seniorudvalg

Annonce

Smittede på Holmegården

Plejecenter Holmegården ved havnen i Vejle er det eneste plejehjem, hvor beboere er testet positiv for Covid-19. Ifølge seneste udmelding fra velfærdsdirektør Anne Mette Lund er den ene ud af de tre ældre fortsat smittet.

Restriktionerne på indearealerne blev indført 17. marts, og 4. april valgte man at skærpe forbuddet til også at gælde i det fri.

Det betyder, at ingen beboere har set deres børn, børnebørn og ægtefæller i mere end en måned. Med mindre de har vinket ind til dem på den anden side af vinduet. Udvalgsformanden har i den periode modtaget flere henvendelser fra især de pårørende til de ældre.

Annonce

Ensomhed eller corona

- De savner deres mødre og bedstefædre rigtig meget, og det har gjort et stort indtryk på mig. Vi har indtil nu fulgt alle regeringens forholdsregler en til en, fordi vi ved, at beboerne på plejehjemme er særligt sårbare og helst ikke skal smittes, siger udvalgsformanden.

Samtidig kan han heller ikke se forbuddet eksistere i evigheder. Han tænker især på dem, som i forvejen føler sig ensomme.

- Vi risikerer, at nogle af de ældre kommer helt ned under gulvbrædderne, og så står vi pludselig med et endnu større problem end coronaen, vurderer Kenneth Fredslund Petersen.

For at undgå smittespredning kan det komme på tale, at man for eksempel indretter et særligt område til besøgene, og at beboerne kun må få visit af en pårørende ad gangen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give

Gæsterne strømmer ind til halv pris

Debat

Lad os gå sammen om at redde Lillebælt

Annonce