Annonce
Vejle

Beboertalsmand efter flere smittetilfælde på Søndermarken: Regionen bør tilbyde corona-test til alle i Løget

René Vilstrup-Bie understreger, at ingen skal føle sig  hængt ud, selv om han foreslår, at testbilen kommer til Løget. - Det her handler udelukkende om, at vi kan få indkredset hvor smitten er, så vi alle sammen kan regulere vores opførsel og beskytte de svageste, forklarer den tidligere afdelingsformand i Løget. Arkivfoto: Yilmaz Polat
- Alle i Løget bør tilbydes test, så vi kan få kortlagt smitten, foreslår beboertalsmand René Vilstrup-Bie efter nyheden om, at flere skoleelever på Søndermarken er testet positive for covid-19.
Annonce

Løget: Nu er der konstateret coronavirus både på Vinding Skole, på Søndermarksskolen og i fritidsklubben Solsikken i Løget.

Derfor foreslår beboertalsmand René Vilstrup-Bie, at der straks kommer testbiler til området:

- Min tanke er, at når disse tre lokaliteter oplever smitte, så er Løget By måske også ramt, idet et stort antal af vores unge bevæger sig dagligt på skolerne og i klubben, forklarer René Vilstrup-Bie, som tidligere var afdelingsformand i AAB Vejle og i dag sidder i boligforeningens hovedbestyrelse.

- Da coronaen dukkede op i foråret, lukkede vi ned for al aktivitet i Løget By og undgik dermed,at smitten ramte området. Når skolerne oplever smitte, frygter jeg, at virussen kan være mere udbredt i vores område, end vi aner.

Annonce

Særligt sårbare

René Vilstrup-Bie tilføjer, at hans bekymring særligt gælder de specielt udsatte, som det store almene boligområde huser en del af.

- Mange af vores beboere er jo kronisk syge og dermed særligt sårbare over for covid-19. Derfor vil jeg gerne opfordre Vejle Kommune og regionen til at udstationere testbiler her så hurtigt som muligt. Jeg kan sagtens være behjælpelig med at få ordnet det praktiske, så vi kan få testningen i gang ved vores Kvartershus. Så kunne alle fra Søndermarken og Løget By blive testet, siger René Vilstrup-Bie.

Annonce

Skolechefen er åben for forslag

Vejle Kommunes chef for Uddannelse & Læring, Ulla Riisbjerg Thomsen, er i øjeblikket på rundtur til de skoler i Vejle, der er ramt af coronasmitten.

Hun har ikke umiddelbart mødt efterspørgsel efter test fra skolelederne, men hun  er bestemt ikke afvisende over for forslaget fra beboertalsmanden.

- Vores mål er jo det samme, nemlig at få bragt smitten ned så hurtigt som muligt, så undervisningen kan blive normal igen på alle skoler. Jeg taler gerne med René Vilstrup-Bie og ser, om vi kan finde ud af noget, siger Ulla Riisbjerg Thomsen.

Annonce

Dagens smittetal

Dagens smittetal fra Statens Serum Institut - der blev offentliggjort onsdag klokken 14 - viser, at smittetrykket er faldet en lille smule siden i går.

Statens Serum Institut offentliggør smittetallene hver dag.

Ifølge instituttets seneste oplysninger ligger den såkaldte incidens - det er et udtryk for antal positive test per 100.000 indbyggere den seneste uge - onsdag eftermiddag på 27.

I går mandag var tallet 29. Søndag lå incidens-tallet på 28.

Det nye tal, 27, er stadig over den såkaldte bekymringsgrænse på 20.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give

Stor interesse for nybyggeriet i Borgergade

Annonce