Annonce
112

Bedrageri-sigtede i Sygehus Lillebælt-sagen beskyttes af navneforbud

Tre mænd og en kvinde er sigtet for i fælleskab at have bedraget og svindlet Sygehus Lillebælt for op mod 1,5 millioner kroner. Arkivfoto: Mette Mørk
Forsvarsadvokaterne for de fire sigtede i sagen om millionsvindel på Sygehus Lillebælt har fået nedlagt et forbud mod, at deres klienter eller deres virksomheder nævnes ved navn.

Kolding/Vejle: En tidligere betroet medarbejder på Sygehus Lillebælt og tre samarbejdspartnere er sigtet for i fællesskab at have svindlet med sygehuspenge for op mod 1,5 millioner kroner.

Nu er de beskyttet af et navneforbud. Det afgjorde Retten i Kolding onsdag. Navneforbuddet gælder, indtil anklagemyndigheden afgør, om der skal rejses tiltale eller ej.

Det var de sigtedes forsvarsadvokater, som anmodede retten om et navneforbud.

Advokat Jørn Brandenhoff Schmidt, som repræsenterede alle fire sigtede og deres forsvarsadvokater, ønskede, at retten nedlagde et navneforbud, indtil der er fældet endelig dom i sagen i enten by- eller landsretten.

Dette ønske blev afvist af retten. Dog får forsvarsadvokaterne muligheden for at anmode om et nyt navneforbud, når og hvis hvis anklagemyndigheden rejser tiltale.

Vejle Amts Folkeblad var til stede i retssalen og protesterede mod nedlæggelse af navneforbud. Avisen argumenterede blandt andet for, at sagen har stor samfundsmæssig betydning, da svindlen angiveligt er sket med offentlige midler.

Navneforbuddet betyder, at avisens journalister får sværere ved at beskrive sagen for læserne, da vi ikke må nævne navne på de involverede virksomheder, bopæl og de sigtedes identitet.

Forskellige sigtelser

Det var et tip, der ledte Sygehus Lillebælts opmærksomhed hen på medarbejderen i den ledende stilling. Han er ifølge Sydøstjyllands Politi sigtet for sammen med tre andre at have svindlet med sygehuspenge.

Politiet modtog anmeldelsen fra Sygehus Lillebælt den 4. oktober 2019, og sagen efterforskes fortsat.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Peanutbutter-banana-sandwich og portugisiske grillspyd: Det har der været serveret på Vejlegården siden fagkonflikten

Erhverv

Forsker om Vejlegården: Politikerne var med til at forlænge konflikten ved at at blande sig. Den kunne hurtigt være blevet afgjort i arbejdsretten

Erhverv

De seks vigtigste ting, du skal læse, for at forstå konflikten på restaurant Vejlegården

Vejle For abonnenter

Stadsarkitekten afviser kritikken af vandkunsten ved Vejle Rådhus: 'Det fungerer både til hverdag og fest'

Annonce