Annonce
Vejle

Bedste handelsby igen? Vejle kæmper mod 20 byer

Efter coronanedlukningen summer Vejles gågade atter af liv, og nu går byen efter at forsvare titlen "Danmarks Bedste Handelsby". Vinderen kåres til oktober. Foto: Mette Mørk
Vejle har i år kortere vej til at opfylde ambitionen om at forsvare titlen som "Danmarks Bedste Handelsby". 21 byer deltager i konkurrencen mod 25, da Vejle sidst løb med hovedprisen for to år siden.
Annonce

Vejle: Vejle er Danmarks bedste handelsby, og fjordbyen får muligheden for at forsvare titlen.

Vejle har nu officielt tilmeldt sig konkurrencen, og med tilmeldingsfristen udløbet er konkurrencen knap så hård som for to år siden, da den bedste handelsby sidst blev kåret.

Selvom vinderen kan smykke sig med titlen "Danmarks Bedste Handelsby" er det langt fra alle landets byer, der deltager i konkurrencen.

Deltagelsen kræver, at man er villig til at betale for at være med, og det har 21 byer valgt at gøre i år, hvor Vejle i 2018 var en del af et felt på 25 handelsbyer.

Annonce

De dårlige deltager ikke

I år betaler Vejle 11.500 kroner for at være med, og de penge er givet godt ud, mener man i City Vejle. Det er ikke kun, fordi en eventuel titel kan bruges - og flittigt bliver brugt - i markedsføringsmæssige øjemed.

Ræsonnementet er, at landets mindre gode handelsbyer ikke betaler for at stille op i en konkurrence, de ikke har en chance for at vinde. Og så får City Vejle og Vejle Kommune et godt analysemateriale, som parterne kan bruge i andre sammenhænge.

Disse byer bejler til prisen

Deltagende handelsbyer i konkurrencen om at blive "Danmarks Bedste Handelsby 2020":

Asnæs, Herning, Holstebro, Køge, Middelfart, Nykøbing Sjælland, Næstved, Præstø, Ringe, Roskilde, Slagelse, Stege, Svendborg, Sønderborg, Tønder, Vejen, Vejle, Viborg, Vordingborg, Aabenraa og Aalborg.

Det skyldes, at udvælgelsen af vinderen sker på baggrund af 100 interviews med stamkunder i hver af de deltagende byer og efter en bedømmelse af de enkelte handelsbyer ud fra en række spørgsmål om byen.

En fagjury står så for den endelige bedømmelse i konkurrencen, der finder sted i et samarbejde mellem de private aktører Detail forum og ICP A/S.

Annonce

Vinderne præsenteres i Fredericia

Konkurrencen, der udover hovedprisen rummer fem andre priser, gennemføres hvert andet år, og det er ottende gang, at den finder sted.

Vinderne præsenteres, når kåringerne finder sted den 22. oktober. I år sker det ved et arrangement i Messe C i Fredericia, der ikke selv deltager i konkurrencen.

Vejle har vundet hovedprisen to gange, udover 2018 også i 2014, mens byen løb med prisen "Danmarks mest servicemindede handelsby" i 2016.

Konkurrencens øvrige priser er den hyggeligste, flotteste, bedst markedsførte og mest innovative handelsby.


Ræsonnementet er, at landets mindre gode handelsbyer ikke betaler for at stille op i en konkurrence, de ikke har en chance for at vinde.

Fra artiklen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Tre nye corona-smittede på et døgn: Borgmester forventer at se flere syge i Vejle

Annonce