Annonce
forside

"Bedste" så sin elskede pølsevogn i flammer: Vandet bare sprøjtede ud af øjnene på mig

Hos Jane Pedersen på Søndermarken har man i tre år kunnet få stillet sulten og tørsten. Man kan samtidig også få lettet sit hjerte. Arkivfoto: Torben Hansen

Den næste tid må Jane Pedersen undvære sine stamkunder. Men hun må også klare sig uden sit levebrød, hvilket ikke bliver helt så nemt. For som hun siger, ejer hun ikke kongens mønt.

Vejle: De seneste døgn har ikke været sjove for Jane Pedersen, der måske bedst kendes som "Bedste".

Det kalder hendes børnebørn og stamkunderne på Koldingvej hende, når de i vanlig stil bestiller lige dele Congo-bajere og skinkesøm.

Men det kan de ikke de næste i hvert fald tre uger, for Byens Pølsevogn holder lukket på grund af omfattende skader i især baglokalet. To gange inden for en uge har brandfolk måttet rykke ud til adressen for at slukke flammer - senest natten til fredag.

På nuværende tidspunkt vil Sydøstjyllands Politi ikke vurdere, om brandene er påsat, men ejer David Allermand og forpagter Jane Pedersen synes, at det hele virker en kende mistænkeligt.

Skal de få mig ned på det her? Nej. Måske ved de ikke, at jeg vestjyde, men så skal jeg dæleme vise dem.

Jane "Bedste" Pedersen, pølsesælger og sjælesørger

Hører om skilsmisser og død

- Da jeg kom derned i nat, må jeg indrømme, at vandet bare sprøjtede ud af øjnene på mig, siger hun til Vejle Amts Folkeblad dagen efter episoden.

Jane Pedersen har stået bag disken i omkring tre år og elsker sit arbejde. Især holder hun af at se de i dag så kendte ansigter og lytte til deres livshistorier, alt imens de stiller sulten og tørsten.

- Man hører om det, når de bliver skilt og genforenet. Når lille Anton eller Simone er syg. Når deres mor dør. Jeg er kommet så utrolig tæt på folk her på Søndermarken, fortæller hun om sin hverdag.

Det gør ondt på hende, at den nu må stå standby og vente på politiets efterforskning og forsikringsselskabet.

Nul penge til huslejen

Men det går bestemt også udover pengepungen, for pølsevognen er den 55-årige kvindes eneste levebrød.

- Jeg er på den, for jeg ejer ikke kongens mønt. Hvordan skal jeg betale husleje? Tankerne kører rundt, og jeg må ned i AAB (boligselskab, red.), men det er slet ikke mig at skulle stå der med hatten i hånden, indrømmer Jane Pedersen.

Først har hun dog tænkt sig at søge et job for at kunne klare sig i den mellemliggende periode. Måske som vikar. Hun er åben for udfordringer, som hun siger, hvilket fortiden er med til at illustrere.

Personen må være syg

For bare fire et halvt år siden havde hun nul erfaring som pølsemutter. Hun arbejdede i en genbrugsbutik, da hun søgte en stilling i en af Allermands andre vogne, der er spredt rundt i Give, Bjerre, Juelsminde, Kjellerup og Horsens.

- Kan jeg sælge gamle møbler, så kan jeg sgu også sælge pølser, var hendes tese, som jo er endt med at holde stik.

Som nævnt tror Jane Pedersen, at branden er påsat. Hun mener også at vide, hvem det er eller i al fald kan være, og mistanken er givet videre til politiet. Hun regner på ingen måde med, at nogen er ude efter hende.

- Måske er jeg naiv. Jeg tror bare ikke, at det er personligt imod mig. Jeg har mere en fornemmelse af, at personen er syg og måske gør det for at være interessant, vurderer hun.

En vestjyde er stærk

Ifølge ejeren David Allermand mister Jane Pedersen nu en daglig omsætning på 5000 kroner.

Det er mange penge. Har du overvejet at lukke helt ned?

- Njaaaa. Jeg synes, det ville være for let. Skal de få mig ned på det her? Nej. Måske ved de ikke, at jeg vestjyde, men så skal jeg dæleme vise dem, svarer Jane Pedersen kækt.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce