Annonce
Billund

Beklager gener for naboerne - renseanlægget brydes ned

I næste uge bliver der for alvor sat gang i arbejdet med at nedbryde det gamle renseanlæg i Billund. Det kan betyde, at naboerne vil opleve støjgener.Foto: Billund Vand
Billund - TC Anlæg, som er det firma, der skal stå for at nedbryde det gamle renseanlæg i Billund, beklager allerede på forhånd de gener, som arbejdet med nedbrydelsen kan betyde for naboerne.

- Vi vil i størst muligt omfang tage hensyn til naboerne og for eksempel undgå at køre med betonknuserne i de tidlige morgentimer og sent om eftermiddagen. Desuden vil vi løbende vande materialerne for at minimere støvgener. Ud over det vil vi bestræbe os på at genere så lidt som overhovedet muligt, siger Michael Dalager, der er projektleder hos TC Anlæg.

Renseanlægget skal ikke længere bruges, da alt spildevand fra Billund nu bliver sendt til det nye og langt mere moderne renseanlæg i Grindsted.

Derfor skal det gamle renseanlæg rives ned, og det kommer nok til at tage nogle måneder.

Til gengæld lover TC Anlæg, at borgerne, når arbejdet er færdigt, kan glæde sig over et unikt stykke natur.

- Området skal reetableres og føres tilbage til naturen, og det betyder, at vi skal fjerne mange ton beton og murværk, siger Michael Dalager.
Når arbejdet er færdigt, vil der være et bufferbassin med en pumpestation tilbage. Resten af området vil blive reetableret med græs som et rekreativt område.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Kaffetørst førte til storbrand på Randbøl Hede: Se skaderne i videoen her

Annonce