Annonce
Hedensted

Bekymret 80-årig: - Det er stadig utrygt at købe ind

Ruth Nielsen er en livsglad kvinde, der også kommer med løsningsforslag til, hvordan vi kan passe endnu bedre på hinanden i indkøbssituationer. Foto: Søren E. Alwan
Ruth Nielsen oplever, at det er svært at tage de rette forholdsregler, når der skal handles. For når varerne er betalt og skal pakkes, er der ikke længere nogen, der tager forbehold for at holde den rette afstand, siger hun.

Tørring: - Hvad nytter det at holde to meters afstand ved kasselinjerne, når man efter at have betalt for varerne er overladt til sig selv?

Sådan lyder det fra 80-årige Ruth Nielsen fra Tørring.

Når hun handler i supermarkeder, oplever hun mange steder, at kasseekspedienterne ikke tager højde for, at kunderne skal nå at pakke deres varer - en efter en.

- Det går så hurtigt med at køre varerne igennem, og pludselig står vi der alt for tæt på hinanden og pakker vores varer. Det er bekymrende og grænseoverskridende, siger Ruth Nielsen.

Annonce

Det går så hurtigt med at køre varerne igennem, og pludselig står vi der alt for tæt på hinanden og pakker vores varer.

Ruth Nielsen

Føler sig presset

Ruth Nielsen har flere gange tænkt over dilemmaet, når hun pakker sine varer. Men hun har ikke haft lyst til at sige noget til kasseekspedienten.

- Jeg vil helst ikke lyde som en sur dame. For sådan er jeg faktisk slet ikke. Men i de her dage skal vi alle passe ekstra på os selv og hinanden, og det er bare ikke tilfældet i de her indkøbs-situationer, har jeg erfaret, siger Ruth Nielsen.

Hun føler sig presset over, at hun ikke kan pakke sine varer i poser, inden de næste kunder er ekspederet.

- Jeg er bare ikke så hurtig længere til den slags. Sådan må mange ældre have det, funderer hun.

For selv at tage sine forholdsregler forsøger Ruth Nielsen nu at undgå de supermarkeder, hvor der holder mange biler på parkeringspladserne. Og så handler hun tidligt om morgenen for ikke at møde for mange og ikke komme til at stå i det dilemma, hun er overbevist om, at flere må have oplevet de seneste dage og uger.

Tilbage til "næste"

Da Ruth Nielsen ikke synes, det giver mening at opfordre den enkelte medarbejder til at stoppe lidt op, har hun overvejet andre muligheder.

- Måske skulle vi tilbage til dengang, hvor ekspedienterne altid råbe "næste". Sådan kunne man godt indføre det ved kasserne i den her tid. Så kan ekspedienterne måske bedre styre slagets gang og så lade det gå bare lidt langsommere, inden man kalder på næste kunde. Det ville garanteret virke, siger Ruth Nielsen.

Hun uddyber:

- Det handler jo ikke kun om hensynet til kunderne, men også til de, der ekspederer. De har plexiglas foran ved betalings-automaterne, men ikke langs siderne, hvor de sidder. Så når vi står mast sådan sammen, udsætter vi jo også medarbejderne for smitte, for vi kommer ret tæt på dem også, siger hun.

- Ved at stoppe lidt op er jeg klar over, at det nok går udover det faktum, at det hele i dagens Danmark skal gå ret hurtigt. Men kan man mon gøre en undtagelse og tage det lidt med ro, indtil vi har fået styr på corona-situationen. Mere travlt har vi danskere vel heller ikke i de her dage, siger Ruth Nielsen, der for år tilbage fik konstateret kol, men uden tøven stadig dyrker gymnastik, linedance og spinning samt underviser på plejehjem i stolegymnastik - altså når der ikke hersker corona-tilstande, understreger hun.

80-årige Ruth Nielsen er bekymret over den fortsatte manglende afstand ved kasselinjerne i supermarkeder. Bekymrende og grænseoverskridende, betegner hun det. Foto: Søren E. Alwan

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Efter strid om Posthusgrunden: Kim Hesel melder sig ud af Det konservative Folkeparti

Annonce