Annonce
Vejle

Bekymret dagtilbudschef efter smittestigning: - Det kan blive nødvendigt at sende mange hjem

Smitten breder sig i Vejle Kommune, og det kan få konsekvenser for kommunens yngste og deres forældre. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Den seneste tids smittestigning i Vejle Kommune kan komme til at ramme daginstitutionerne, hvis der ikke bliver passet på. Det fortæller kommunens dagtilbudschef tirsdag.

Vejle: Efter flere uger med bedsteforældrebesøg, feriestemning og leg i haven, er der uden tvivl mange vejlensiske børn, der glæder sig til igen at boltre sig på dagtilbuddenes legepladser, når ferien slutter.

Det kan dog blive en kort fornøjelse, hvis smitten fortsat stiger. Det forklarer kommunens dagtilbudschef, Rune Asmund Sørensen tirsdag.

- Med de høje lokale smittetal, kan der være bekymring for, hvor mange vi kommer til at sende hjem i de kommende uger, når alle børn vender tilbage, forklarer han til Vejle Amts Folkeblad.

Annonce

Smitten er nemlig taget til i Vejle Kommune, og det kan få betydning for de yngste og deres forældre, ligesom det har gjort flere gange før.

- Vi har jo desværre en vis træning i at lukke institutioner på grund af smitte, men det kan ikke være anderledes, siger han og fortsætter:

- Jeg er godt klar over, at det specielt denne gang bliver træls for forældrene, der både er coronatrætte og føler, at det værste er overstået, siger dagtilbudschefen.

Yngre aldersgrupper

Det er heller ikke uden grund, at Rune Asmund Sørensen holder øje med udviklingen. Hvis man kigger på de aldersgrupper, der har kontakt med dagtilbuddene, er de nemlig særligt udsatte.

- Det er jo hos de yngre aldersgrupper, smitten er koncentreret. Vores forældre er blandt de sidste grupper, der bliver vaccineret, forklarer dagtilbudschefen.

Det kan betyde, at de kan blive ekstra hårdt ramt, når alle børnene vender tilbage. Indtil videre har det stigende smittetal dog ikke haft den store betydning for daginstitutionerne, oplyser dagtilbudschefen.

-Vi er sluppet billigt igennem uge 28-30. De få tilfælde af smitte og nærkontakter, vi har haft, har kun medført, at vi et par gange har skulle bede nære kontakters nære kontakter om at blive testet,

I næste uge er situationen dog en anden. Der forventes størstedelen af børnene at være vendt tilbage.

Derfor vil kommunen være ekstra opmærksom på smitten i daginstitutionerne, der ellers for nylig har fået lempet en række restriktioner, ifølge dagtilbudschefen.

Annonce

Hverdagen normaliseret

Hvis først smitten kommer ind i daginstitutionerne, har den også fået god mulighed for at sprede sig.

Dagtilbudschefen oplyser, at der for kort tid siden blev lempet så meget på restriktionerne, at både personale, forældre og børn kan se frem til en mere afslappet og sjov hverdag, når det kommer til corona.

-Det er en opvejning af den gode hverdag, pædagogiske hensyn og smittespredningen, hvor det er blevet vægtet højt, at børnene trives, siger han og tilføjer:

- Bagsiden er, at hvis vi så får smittetilfælde, så kan det blive nødvendigt at sende mange hjem eller til test. Indtil videre gælder de samme regler for kontaktopsporing og isolation, som vi kendte i foråret, siger Rune Asmund Sørensen.

Det gør dem altså ekstra udsatte når det kommer til lukninger, men det bør ikke bekymre forældrene. Det forklarer dagtilbudschefen i Vejle Kommune.

- Hvis myndighederne tænkte, at børnene ikke måtte blive smittet, så havde man lavet mere restriktive retningslinjer på området. De er ikke i risikogruppen, og derfor er det en risiko, sundhedsmyndighederne har valgt, vi kan leve med, afslutter dagtilbudschefen.

Annonce
Vejle For abonnenter

Nyvalgt byrådsmedlem flyttede til Vejle på grund af en mand: Ægteskabet holdt ikke, men det gjorde kærligheden til Danmark

Danmark

Tirsdagens coronatal: Der er 6324 nye smittetilfælde med coronavirus

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

'Det bliver værst for forældrene': Lederen på en af kommunens største skoler er klar, hvis regeringen beslutter at sende skolebørnene hjem på tidlig juleferie

Vejle For abonnenter

Se dronevideoen: Vejle midtby fik i al ubemærkethed en ny bro hejst på plads - derfor vil langt over 1000 biler dagligt køre over åen

Vejle

Det er smart og intelligent: Sådan får man styr på affaldstømningen

Erhverv

Derfor er Vejle-restauratør glad trods udsigten til nye stramninger:  'Det er et lille indgreb'

Regeringen holder pressemøde om restriktioner onsdag aften

Vejle Boldklub For abonnenter

Status efter VB's skuffende efterår: De middelmådige og dårlige præstationer var i klart overtal

Alarm 112

Kvinde ville skifte vognbane og så skete uheldet

VEJLE

Borgmesteren fik kæden om halsen - men noget var helt anderledes ved gårsdagens ceremoni

Medie: Epidemikommission vil sende skoleelever hjem

VEJLE

Nu bliver det lige pludselig alvor: Tour de France skal bruge over 1000 frivillige - og Vejle bliver fordoblet

Billund For abonnenter

60-årig rystede sin penis foran dagplejebørn

Alarm 112

Kastede med borde og smadrede julepynt: Fuld mand gik amok i Byens Hus

Annonce