Annonce
Vejle

Bekymret far synes ikke, at corona-restriktioner i børnehøjde bliver overholdt

Familiefar Daniel Cwiek er bekymret for, om corona-restriktionerne bliver overholdt godt nok hos dagplejere og i børneinstitutioner. Foto: Mette Mørk
For den 34-årige Daniel Cwiek føles det ikke trygt at sende sine børn i dagpleje og børnehave om morgenen. Han oplever ikke, at de retningslinjer, som gælder andre steder, bliver fulgt, når det handler om de mindst børn.
Annonce

Vejle Kommune: Siden 15. december er Daniel Cwieks yngste barn blevet passet af tre forskellige dagplejere.

Da det viste sig, at den faste dagplejer havde været i nærkontakt med en corona-smittet, blev vedkommende sygemeldt. Men i stedet for også at lade de børn, hun passer dagligt, blive testet og holde dem hjemme, indtil testsvaret var kommet, blev børnene sendt rundt til andre gæstedagplejere.

Da den gæstedagplejer, som Daniel Cwieks søn blev sendt hen til, gik på juleferie, skulle sønnen sendes et nyt og tredje sted hen.

- Så er det altså ikke nemt at stoppe en eventuel smittespredning, siger Daniel Cwiek, som er lastbilchauffør og fortsat arbejder.

Det samme gør hans kæreste, som er SOSU-assistent på et plejehjem.


Jeg oplever, at børnene først og sidst på dagen, når normeringen og ressourcerne er begrænsede, alligevel bliver samlet på én stue. Det, synes jeg, er foruroligende.

Daniel Cwiek, far


Daniel Cwiek har ikke i sinde at kritisere dagplejerne, men han synes, at der er flere problemstillinger, når det kommer til pasningen af de yngste samfundsborgere, som man i højere grad burde tage op til debat.

Annonce

Samles i ydertimerne

Den debat kunne eksempelvis også omhandle børnehavernes forsøg på at holde børnene i små grupper, som ikke må lege på kryds og tværs. Det sker for at mindske smittespredning børnene imellem.

- Men jeg oplever, at børnene først og sidst på dagen, når normeringen og ressourcerne er begrænsede, alligevel bliver samlet på én stue. Det, synes jeg, er foruroligende, siger Daniel Cwiek.

Han roser personalet for at overholde restriktionerne så godt, de kan. Der bliver vasket legetøj og sprittet fingre og sikret, at børnene ikke deler fødselsdagskage ud. Så meget desto mere virker det hele meningsløst, når børnene puljes sammen i ydertimerne.

- Som forældre skal vi gå ind af forskellige indgange alt efter, hvilken gruppe, vores børn går i, men alligevel ender vi med at stå samlet i én stor, fælles garderobe. Så er vi jo også lige vidt, påpeger Daniel Cwiek.

Annonce

Opfordring

Han mener, at behovet for at overholde restriktionerne - også på børneniveau -  er mere nødvendigt end nogensinde, den nye corona-mutation taget i betragtning. Her er smitterisikoen, som nævnt flere steder, væsentligt forøget.

- Derfor synes jeg ikke, det hænger sammen i øjeblikket, siger Daniel Cwiek og fortsætter:

- Jeg står ikke selv med nogen løsninger, men min opfordring må være, at hvis man som forælder er hjemsendt fra sit arbejde, så er man også nødt til at holde sit barn hjemme. Det er altså hele samfundet, det drejer sig om, og ikke bare ens egen lille boble. Jeg kan ikke se, hvordan vi eller kan komme det her til livs.

Daniel Cwiek fortæller, at han har fået forsikringer både fra børnehave og kommune om, at børnene i børnehaven ikke leger sammen på kryds og tværs af deres respektive grupper, når de i ydertimerne er samlet på én stue.

Han har dog svært ved at tro på sandhedsværdien af disse forsikringer. Det nye afstandskrav på to meter, tvivler han også på som en reel mulighed i børnehøjde.

- Hensigterne er sikkert gode, men personalet er presset, vurderer Daniel Cwiek.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Tre personer anholdt for afbrænding af statsministerdukke: En mistænkt er stadig på fri fod

Annonce