Annonce
Vejle

Bekymret forælder om smitten blandt Vejles børn: Hvordan tør kommunen samle børn til sampasning i påsken?

Rune Asmund Sørensen, dagtilbudschef i Vejle Kommune, holder fast i sampasningen op til påske på trods af stigende smitte i Vejle by. Men forvaltningen følger situationen, understreger han. Arkivfoto: Mette Mørk
Christina Jensen undrer sig over, at Vejle Kommune vil gennemføre sampasning op til påske med stigende smitte i Vejle. Dagtilbudschefen følger situationen.

Vejle: Coronasmitten er stigende blandt børn i Vejle, og det får Christina Jensen til at undre sig, nu hvor påsken nærmer sig.

- Jeg undrer mig over, at man i Vejle Kommune vedholder at samle børnene i sampasning i påsken. Daginstitutionerne kæmper en kamp for at adskille børn inden for institutionernes egne rammer. Men i påsken skal personale og børn samles i blandt andet "Børnehuset ved Banen" til sampasning, konstaterer Christina Jensen.

Hun frygter at smitten hermed trækkes ud i de institutioner, som ellers er gået fri.

Annonce

- Jeg forstår ikke, hvordan man kan forsvare dette, sådan som udviklingen af smitten er i midtbyen, siger hun.

Følger retningslinjerne

Vejle Kommune har tradition for at sende mange af de ansatte på ferie to uger i sommerferien, på dagen efter Kristi himmelfartsdag og i dagene omkring jul og påske. Derfor er langt hovedparten af børnehaver og vuggestuer ferielukkede.

Lukkedagene betyder, at de børn, der har brug for pasning, samles rundt i seks udvalgte daginstitutioner.

Det kommer også til at gælde op til påsken i år på trods af coronapandemien, oplyser dagtilbudschef i Vejle Kommune Rune Asmund Sørensen.

- Det er en problemstilling, vi har haft oppe at vende, men generelt følger vi myndighedernes retningslinjer én til én. Og de siger, at vi godt kan samle børnene på tværs af institutionerne, siger dagtilbudschefen.

Annonce

Skal varsles fire uger før

Sampasningen blev også gennemført i julen, hvor der ikke opstod tilfælde med smitte i de seks åbne institutioner.


Hvis situationen i Vejle bliver mere alvorlig, må vi lave en nødforanstaltning. Men det sker ikke, som det ser ud nu.

Rune Asmund Sørensen, dagtilbudschef i Vejle Kommune


- Vi har sampasning på udvalgte dage af året for at spare på personaleressourcerne. Det blev besluttet for nogle år siden i forbindelse med en sparerunde. Hvis vi skal ændre det, skal vi indkalde ekstra medarbejdere, og det skal ske med et varsel på fire uger. Derfor skal sådan en beslutning tages i god tid. Men problemet er, at vi ikke kender smittesituationen fire uger i forvejen, siger dagtilbudschefen.

Annonce

Kan lave nødforanstaltning

I oplandet til Vejle samles de tilbageværende børn i en institution i hver af de fire centerbyer - Børkop, Jelling, Egtved og Give - mens børnene på Nørremarken og Bredballe samles i Trip Trap Træsko på Nørremarken.

De øvrige børn i Vejle by skal alle afleveres i "Børnehuset ved Banen" i Danmarksgade, og her har institutionen den seneste uge været ramt af et større smitteudbrud, som har sendt 100 børn og voksne hjem som nære kontakter.

Det er netop den sammenhæng, som gør, at Christina Jensen har svært ved at forstå, at kommunen ikke ændrer sin praksis.

- Vi kan godt se, at smitten er pænt høj i Vejle by, og derfor har vi også Styrelsen for Patientsikkerhed lidt mere inde over i disse dage. Vi følger smittetallene uge for uge og drøfter løbende situationen med kommunens sundhedsafdeling, siger Rune Asmund Sørensen.

- Hvis situationen i Vejle bliver mere alvorlig, må vi lave en nødforanstaltning. Men det sker ikke, som det ser ud nu, tilføjer han.

Annonce

Bliver lyntestet to gange

Forvaltningen overvejer dog at dele sampasningen i "Børnehuset ved Banen" på to adresser.

- Ved Banen har også en afdeling i Vissingsgade, og her har vi mulighed for at placere børnehavebørnene, mens vuggestuebørnene kan være i Danmarksgade. Så mødes alle børn ikke på legepladsen, som ikke er særlig stor, forklarer han.

Det er planen, at de ansatte, der skal arbejde i sampasningen i de seks institutioner, bliver lyntestet to gange i løbet af de tre arbejdsdage.

- Samtidig opfordrer vi medarbejderne til at lade sig teste, inden de møder i institutionen. Det er trods al weekend, inden børnene afleveres til sampasning, og påskedage efter, så man vandrer ikke direkte fra sit normale miljø til sampasning og tilbage igen, siger dagtilbudschefen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

NPV satser på byggestart inden nytår: Posthusgrunden skal bebygges fra 'den billige ende'

Debat

Jeg havde ellers glædet mig!

Kultur

Kæmpe overraskelse: Se Danmarks bedste pressefotos

Annonce