Annonce
Give

Bilen var tæt på at torpedere gyngestativet: Nu må vanvidskørslen stoppe, siger bekymret mor

Sporene efter den bil, der fredag aften bragede ind i Sarah Rauff Hansen og hendes families have på Hjortsvangen 44 er stadig tydelige. Bilen endte blot en halv meter fra børnenes gynger. Foto: Jim Hoff
Problemerne med vanvidskørsel på Hjortsvangen i Give kulminerede fredag aften i sidste uge, hvor en bil i høj fart fræsede ind i en privat villahave, og en kvindelig fastklemt medpassager måtte skæres ud af den forulykkede bil.
Annonce

GIVE: Det var noget af en forskrækkelse, som beboerne på Hjortsvangen 44 fik sig fredag aften sidste uge.

Pludselig lød der høje brag og skrig fra hvinende dæk efterfulgt af synet af en gul personbil, der med høj fart bragede gennem buskads og plankeværk og ind i beboernes have.

Bilen stoppede en halv meter fra familiens gyngestativ.

Heldigvis var familiens to tvillingdrenge ikke ude i haven - man tør næsten ikke tænke tanken, hvad der kunne være sket, hvis de havde været ude og lege i haven denne aften.

Bilisten havde totalt mistet kontrollen over bilen, da han med alt for høj fart forcerede det sving, der grænser op til ejendommen på Hjortsvangen 44. Bilen røg ud i rabatten og drønede gennem et plankeværk, inden den stoppede.


Mit ønske er bare, at de her bilister bliver oplyst om, at der bor mange børnefamilier hernede. Krydset i svinget ved os er som sagt ikke markeret på nogen måde, hvilket gør det ekstra farligt.

Sarah Rauff Hansen, beboer på Hjortsvangen


Efterfølgende måtte de tilkaldte brandfolk i gang med at klippe døren af bilen i passagersiden, idet den 17-årige kvindelige passager fra Give sad fastklemt i bilen.

Føreren af bilen, en 22-årig mand fra Holsted, slap fra ulykken uden mén, og den 17-årige, der blev tjekket på sygehuset, slap også uden fysiske skader. Bilen stod dog tilbage som totalskadet.

Annonce

Farligt og umarkeret sving

Denne ulykke er kulminationen af et par år med udtalte problemer på Hjortsvangen med vanvidskørsel, især om aftenen.

Det fortæller Sarah Rauff Hansen, der bor sammen med sin mand og to drenge i den ejendom på Hjortsvangen 44, hvor vanvidsbilistens ræs fredag aften endte så dramatisk i haven hos Sarah og hendes familie.

Svinget, der grænser op til Hjortsvangen 44, er umarkeret, og det er her, at det bliver farligt, når vanvidsbilisterne i aftenmørket kommer i fuld fart. Kommunen skulle dog være på vej med skiltning. Foto: Jim Hoff

- Føreren af bilen ved ulykken sagde, at han simpelthen ikke kunne se, at vejen drejede, men han kom også rigtigt hurtigt, fortæller Sarah Rauff Hansen, der sad udenfor, da ulykken skete.

- Heldigvis kom ingen noget til, men det er virkelig et problem her på Hjortsvangen med biler, der kører alt for stærkt. Og det er virkelig farligt her i svinget ind til vores grund, især når det er mørkt. Der er nemlig ikke skiltet, tilføjer Sarah Rauff Hansen.

Hun har været i kontakt med Vejle Kommune, som har lovet, at man vil sørge for, at der bliver skiltet dernede, så det bliver tydeligt, at vejen svinger.

Annonce

Stor utryghed for områdets børnefamilier

Men det er jo kun den ene del af problematikken.

Den anden del er meget værre, idet det handler selve udfordringen med vanvidsbilisterne, som risikerer ikke blot eget liv og velvære, men som også er til stor fare for andre.

- Tendensen med at køre vildt og stærkt om aftenen har stået på mindst den tid, vi har boet her, cirka to år. Jeg kan forstå på flere naboer, at det er ret almindeligt, at der bliver kørt meget stærkt hernede, så det er ikke kun os, som oplever det, siger Sarah Rauff Hansen og fortsætter:

-Mit ønske er bare, at de her bilister bliver oplyst om, at der bor mange børnefamilier hernede. Krydset i svinget ved os er som sagt ikke markeret på nogen måde, hvilket gør det ekstra farligt, som vi så i fredags.

- Der holder også ofte store anhængere på vejen hernede, og de flytter sig altså ikke, selv om de bliver ramt af en bil i høj fart. Jeg har nævnt problematikken for politiet i forbindelse med ulykken i fredags, så nu ved både de og kommunen da, hvad der foregår hernede. Det er meget bekymrende og utrygt for os, som det er nu, siger Sarah Rauff Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted For abonnenter

Hundeejer efterlod Annette blødende efter angreb fra schæfer: - Hvordan kan man få sig selv til det

Annonce