Annonce
Vejle

Bekymring breder sig på lærerværelserne: Vejle-lærere kan ikke overholde afstandskravene

Det er umuligt at overholde de gængse anbefalinger om afstand i undervisningen i folkeskolen, og det har ført til flere henvendelser fra utrygge lærere til Vejle Lærerkreds. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Vejle Lærerkreds får jævnligt henvendelser fra medlemmer, som er utrygge ved corona-situationen i folkeskolen.
Annonce

Vejle: I takt med, at flere skoler i Vejle har måtte sende både lærere og elever hjem på grund af corona-smitte, breder bekymringen sig på de lokale lærerværelser.

- Vi får løbende henvendelser fra medlemmer, som er utrygge. Det er både henvendelser direkte til os og henvendelser, som viderebringes fra tillidsrepræsentanter på skolerne, fortæller Rikke Vagn-Hansen, formand i Vejle Lærerkreds under Danmarks Lærerforening.

Utrygheden blandt lærerne skyldes blandt andet, at lærerne efter skolernes genåbning oven på forårets nedlukning ikke kan overholde de gængse afstandskrav, som gælder i resten af samfundet.

Utrygheden skyldes også, at smittetrykket i samfundet p.t. er højere, end da skolerne blev lukket ned i foråret.

- Vi ser flere tilfælde nu, hvor personale på skolerne konstateres smittet med corona. Det så vi ikke i foråret, og det er med til at gøre nogle utrygge ved situationen. Det er vigtigt at sige, at der også er lærere, som har det helt fint med, hvordan undervisningen er tilrettelagt. Det hører også med til billedet. Men det ændrer ikke på, at der er en udbredt utryghed blandt vores lærere, siger Rikke Vagn-Hansen.

Annonce

- Gør hvad de kan

Hun tilføjer, at lærerkredsen er i kontakt med skoleforvaltningen i Vejle Kommune om medlemmernes bekymring.

- Vi bringer medlemmernes bekymringer videre til skoleforvaltningen, som vi har en løbende dialog med om coronasituationen. Det er mit indtryk, at forvaltningen gør, hvad den kan i en vanskelig situation. Men det ændrer ikke ved, at situationen opleves som utryg for mange i folkeskolen, siger Rikke Vagn-Hansen.

Annonce

Kan ikke sammenlignes

Ifølge Ulla Riisbjerg Thomsen, chef for Uddannelse & Læring i Vejle Kommune, kan situationen nu ikke sammenlignes med foråret, hvor skolerne blev lukket ned.

- Smittetrykket er anderledes nu end i foråret, men det er test-politikken også, så de to perioder kan ikke sammenlignes, siger Ulla Riisbjerg Thomsen:

- Den største forskel er, at vi indtil sommerferien arbejdede under en nødbekendtgørelse, der stod over folkeskoleloven. Efter sommerferien har vi fået en ny bekendtgørelse, som siger, at blandt andet afstandskrav kan fraviges, når det er nødvendigt for at leve op til folkeskoleloven.

- Vi kan ikke sidde ministeriets retningslinjer overhørige, men vi er lydhøre over for indspark fra personalet, og jeg kan kun opfordre til, at man taler med ledelsen om sin bekymring, siger Ulla Riisbjerg Thomsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted For abonnenter

Hundeejer efterlod Annette blødende efter angreb fra schæfer: - Hvordan kan man få sig selv til det

Annonce