Annonce
forside

Beløbet vokser i underslæb-sag: Eks-formand beskyldt for at stjæle 350.000 kroner

Den tidligere formand blev anmeldt i juni, men underslæbet har angiveligt fundet sted gennem fire år. Arkivfoto: Benny F. Nielsen

En tidligere formand for ØSVN Hallen har angiveligt stjålet for langt mere end først antaget, og de offentlige tilskud er ikke gået fri. Det oplyser bestyrelsen, der har gravet endnu dybere i de falske fakturaer.

Øster Starup: Omfanget af det underslæb, som en tidligere formand for ØSVN Hallen har erkendt sig skyldig i, lader til at være langt større end først antaget.

Det oplyser den nuværende bestyrelse, der har gravet videre i budgetterne siden politianmeldelsen af den tidligere formand i juni. Ved at undersøge budgetterne yderligere kan bestyrelsen konkludere, at der nærmere er stjålet for omkring 350.000 kroner fremfor 200.000 kroner som først antaget.

- Siden anmeldelsen har vi haft kontakt til næsten alle, som der er udstedt fakturaer til fra hallen. Vi har tjekket, om de har betalt det beløb, der står i papirerne, fordi vi kan se, at han (den tidligere formand, red.) har lavet falske fakturaer, siger Jane Iversen.

Hun er sekretær i bestyrelsen og har i månedsvis finkæmmet regnskaberne, men det har været svært at komme helt til bunds i sagen, fordi den tidligere formand angiveligt har flyttet en masse penge rundt mellem hallens tre konti, formentlig for at skjule sine spor.

- Med forbehold for at der kan være endnu mere, som vi endnu ikke har fundet, så drejer det sig i hvert fald om cirka 350.000 kroner, der er taget over fire år. Heraf vil jeg skyde på, at cirka 30.000 kroner kommer fra de offentlige midler, vi har fået til hallen, så det er ikke kun støtteforeningens penge, det handler om, sådan som vi først troede, siger hun.

Sagen kort

Foreningen bag ØSVN Hallen holder generalforsamling i foråret 2017. Her træder den daværende formand tilbage, og en ny bestyrelse konstitueres. Den nye bestyrelse gennemgår regnskaberne og fatter mistanke om et underslæb.

Bestyrelsen går i dialog med den tidligere formand, som via et brev fra sin advokat erkender at have begået underslæb. Brevet, som Vejle Amts Folkeblad også er i besiddelse af, rummer ikke nogen omtale af dokumentfalsk.

Parterne forsøger at indgå et forlig via advokaten, men uden held.

I juni anmelder bestyrelsen den tidligere formand til politiet.

Vejle Amts Folkeblad har siden da været i kontakt med den anmeldte formand, men han ønsker ikke at udtale sig.

Fortsatte selv efterforskningen

Når den tidligere formand har betalt for udgifter til hallen, har han ifølge bestyrelsen efterfølgende lavet falske fakturaer med kunstigt store beløb og stukket differencen i egen lomme.

- Vi har for eksempel haft en reparatør ude for at ordne et af vores køleskabe. Det kostede 1500, men han (den tidligere formand, red.) har lavet en faktura, så det så ud som om, det kostede 5500 kroner. De ekstra 4000 kroner har han så selv taget. Han har virkelig været kreativ, siger Bo Sørensen, der også sidder i bestyrelsen.

De nye oplysninger er overgivet til Sydøstjyllands Politi, der ikke ønsker at kommentere sagen, mens den stadig er i gang, men ifølge Bo Sørensen og Jane Iversen er der ikke sket noget.

- Sagen er havnet i en bunke, sikkert på grund af ressourcemangel. Derfor har jeg gravet videre, men jeg er også nødt til at stoppe nu, fordi det har krævet virkelig meget mental energi hver eneste dag. Jeg er så gal og skuffet over det, han har gjort, siger Jane Iversen.

Annonce

Holder møde om fremtiden

Selvom sagen hænger tungt over hallen, forsøger bestyrelsen stadig at se fremad. 23. november er der åbent møde i hallen, hvor alle er velkomne til at byde ind med forslag til, hvilke nye tilbud og faciliteter der er brug for i fremtiden.

- Vi håber på en bred opbakning til mødet, så vi kan høre, hvad folk ønsker sig. Det er vigtigt at understrege, at vi stadig arbejder med hallens udvikling, siger Jane Iversen.

Vejle Amts Folkeblad har forsøgt at få en kommentar fra den tidligere formand, men uden held.

Annonce
Erhverv For abonnenter

19 måneder var nok: Nystartet vognmand sælger sin virksomhed efter et år med voldsom vækst

Danmark

Søndagens coronatal: Efter syv dage med over 4000 nye coronatilfælde falder smittetallet

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Gymnasiefest gik galt, da adskillige elever faldt og blev mast under koncert med prisvindende sanger: 'Det var ikke et sikkert sted at være'

Navne For abonnenter

Lyt eller læs: Ritta var ikke som folk flest - heller ikke i døden: Vennerne skrev farvel på kisten, og hun fik sin aske i en rød VB-urne

Vejle

Vejle er omdannet til en labyrint for fodgængere: - Vi har måske været for optimistiske med gravetilladelserne, siger afdelingsleder

Hedensted For abonnenter

Nu bliver bopælen afgørende for, hvor dit barn kommer i børnehave

Flertal afsætter én milliard til trængte sygehuse

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Rejser For abonnenter

Valletta: Et smukt open-air-museum

Erhverv

Chris begyndte med tre brugte biler på en grusplads: Nu sælger han biler for millioner af kroner

Se Danmark: Danmarks måske billigste gård

Erhverv For abonnenter

De brølende 70'ere: Mere end 30 mister jobbet: Virksomhed lukker efter 45 år

Leder For abonnenter

Molbo-historie koster 1,5 millioner skattekroner: Først skulle valget til ældrerådet ikke holdes, men så greb byrådet ind, så nu er der 21 ældre at vælge imellem

Vejle Boldklub For abonnenter

Fantastisk Grytebust, et slagkraftigt angreb og 4-4-2: Det lærte vi af VB's knusende pokalsejr

Annonce