Annonce
forside

Bennys ejendomme udsat for hærværk fem gange på to år: Tag nu fat i jeres børn

På gavlen af den ejendom, som Benny Andersen ejer i Skyttehusgade, er der også blevet skrevet "RIP Asbjørn" for nylig. Privatfoto

Benny Andersen ejer flere ejendomme i Vejle, og han er træt af at bruge penge på at gøre rent efter graffiti.

Vejle: Det er en bekostelig affære, hvis man som ejer af ejendomme i Vejle gerne vil have, at bygningernes facader bliver ved med at se ordentlige ud.

Det mener Benny Andersen. Han ejer en ejendom i Skyttehusgade og købte for to år siden også en ejendom i Fredensgade. På de to år har han været udsat for graffiti fem gange, fortæller han.

- Vi bruger oceaner af tid på at rense af og male over, fortæller Benny Andersen og fortsætter:

- Vi vil gerne have pæne ejendomme i byen, så det er en irritation for os at det sker, og det er efterhånden også en bekostelig affære.

Han vurderer, at når hans fire etagers ejendom i Skyttehusgade bliver udsat for hærværk i form af graffiti, så koster det ham omkring 20.000 kroner at få lavet.

- Forsikringen har en stor selvrisiko, så det er omkring 10.000 kroner ud af min egen lomme hver gang, tilføjer Benny Andersen.

Annonce

Forsikringen har en stor selvrisiko, så det er omkring 10.000 kroner ud af min egen lomme hver gang.

Benny Andersen

Almindelig kendt, hvem der gør det

Senest har han lagt mærket til, at der bliver skrevet "RIP Asbjørn" på hans og andres gavle og døre.

Én af hans medarbejdere har fortalt, at der sandsynligvis er tale om en hilsen fra kammeraterne til en ung mand i Vejle, der for nylig døde.

- Det er åbenbart kendt, at det er hans venner, der går og gør det. I så fald håber jeg, at der må være nogen forældre, der tager fat i deres børn og beder dem om at lade være. Det har store omkostninger for byen og os private ejere, understreger Benny Andersen.

Hver gang hans bygninger udsættes for graffiti, melder han det til politiet.

- Men de optager bare en rapport. Så går der tre måneder, og så får jeg besked om, at de henlægger sagen.

For meget opmærksomhed er skidt

Benny Andersen har overvejet at sætte kameraer op ved sine ejendomme for at sætte en stopper for hærværket.

- Men politiet siger, at så får jeg en bøde, fordi jeg ikke må filme med overvågningskameraer på offentlige områder, siger en frustreret Benny Andersen.

Han mener, at politiet prioriterer graffiti for lavt.

Vicepolitiinspektør Mikkel Ross fra Patruljecenter Midt bekræfter, at han har modtaget en anmeldelse fra Benny Andersen, og at sagen bliver efterforsket.

Mikkel Ross fortæller samtidig, at han ikke kender til, at det skulle være almindeligt kendt, hvem der står bag tagget "RIP Asbjørn."

Han påpeger, at det er med graffiti, som med flere andre ting: Jo mere man taler om det i medierne, jo mere føler folk sig typisk inspireret til at lave graffiti, lyder advarslen.

- Vi har set det samme fænomen med løsnede hjulbolte, skræmmeklovne og sten på motorvejene. Det er unge mennesker, der hører om de andre episoder og synes, det kunne være spændende at prøve, siger Mikkel Ross.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Efter bekymrede miner og bredside til politikerne: Vi tjekker Vejles gågade for tomme butikker

Vejle

Rockerrapperen A'typisk droppet fra plakat til koncert i Løget

Annonce