Annonce
Indland

Bent Hansen: Bekymrende meldinger fra læger

Regionsrådsformand Bent Hansen bifalder, at landsretsdommen over en læge fra Svendborg Sygehus forsøges bragt i Højesteret. Arkivfoto: Liselotte Sabroe/Scanpix

Ankesag: Formanden for Danske Regioner, Bent Hansen (S), er tilfreds med, at dommen over Svendborglæge ankes til Højesteret. Han kalder de mulige konsekvenser af dommen for "bekymrende".

- Uden at kende dommen i detaljer, mener jeg, at de konsekvenser, som læger peger på, er stærkt uhensigtsmæssige for sygehusvæsenet. Det er ikke meningen, at en enkelt dom skal kunne kuldsejle et normalt samarbejde mellem læger og sygeplejersker. Det er ikke meningen med et domssystem. Så enten er lovgrundlaget usikkert, eller også er det en afgørelse, som i den grad har behov for at blive afprøvet hos en højere instans. Derfor bifalder jeg, at sagen nu er anket til Højesteret, siger Bent Hansen.

- Udsigten til yderligere kontrol og dokumentation bryder jeg mig i hvert fald ikke om. Det er ikke det, vi sukker efter. Og hvis Højesteret stadfæster landsrettens afgørelse, så er Lægeforeningen og jeg nødt til at tale sammen om, hvordan vi forholder os, for en enkelt dom må ikke fundamentalt ændre den måde, vi har tilrettelagt arbejdet på sygehusene. Vi vil kan ikke leve med mere bureaukrati, siger formanden for Danske Regioner.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce