Annonce
Navne

Berømt Vejle-kunstners gribende farvel: Min gamle far er død. En gammel verdensmand tjekker ud - knivskarp og fuld af humor og liv til det sidste. Well done, far!

Erling Aakjær på det sidste foto, som hans svigerdatter tog af ham. Han sidder smilende på sygesengen med sin overfyldte kalender - de sidste mange foredrag nåede han ikke. Erling Aakjær, der blev 85 år, døde 11. november. Privatfoto
Vejle-kunstneren Ole Aakjær sagde torsdag farvel til sin far, Erling Aakjær, på Vejle Sygehus. Børn, svigerbørn, børnebørn og oldebørn var samlet omkring den 85-åriges sygeleje, og ifølge sønnen blev hans sidste tid fyldt med kærlighed.

Mindeord: Billedkunstneren Ole Aakjær, der netop har afsluttet sin første udstilling på Vejle Kunstmuseum, har mistet sin far, Erling Aakjær. I et mindeord på Facebook skriver Ole Aakjær sin hyldest til faderen:  

Min gamle far er død. 85 år blev det til her på planeten.

Han var en livsnyder af rang - menneskeelskende - kreativ og foretagsom. Søn af en frihedskæmper (og dedikeret krybskytte), muligvis barnebarn af den store digter Jeppe Aakjær.

Annonce

Korporal i den danske hær, oprindelig uddannet fransk kok, samt et langt arbejdsliv som altmuligmand i byggebranchen, tidligere medlem af Det Danske Haveselskab, Visens Venner m.v. Skattet logebroder, amatørskuespiller, slægtsforsker, forfatter, foredragsholder, frihåndstegner, portrætmaler etc. etc. etc.

Han var helt parat til at sige farvel.

Havde haft et langt og indholdsrigt liv - og den sidste tid var smuk og fyldt med kærlighed.

Hans syv børn, svigerbørn, samt mange flere børnebørn og oldebørn var samlet omkring hans sygeseng på Vejle Sygehus, og der blev sunget, fortalt røverhistorier og grint og grædt til den store guldmedalje.

Vennerne fra logen var der også, og fjerne slægtninge og bekendte var med via telefonen. Sikke en stemningsfyldt afskedssalut.

Der var meget godt at sige farvel til, men han var helt afklaret - nærmest forventningsfuld og spændt på alt det fantastiske, der ville møde ham på "den anden side".

Så skønt at opleve døden på den måde. En gammel verdensmand tjekker ud - knivskarp og fuld af humor og liv til det sidste. Well done far!

- På det sidste foto, Susan tog af ham, sidder han smilende på kanten af sygesengen med sin overfyldte kalender. Griner lidt af alle de foredrag, som han var nødt til at aflyse - foredragsholderen er blevet forhindret, fortæller Ole Aakjær desuden.

Jeg vil mindes min far med et smil på læben. Tak fordi du var den, du var. Tak for kærligheden, humoren, kreativiteten. Tak for at være et forbillede.

Fra mindeordene

- Jeg vil mindes min far med et smil på læben. Tak fordi du var den, du var. Tak for kærligheden, humoren, kreativiteten. Tak for at være et forbillede.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Historisk Vejle-gods til salg: Her får du 600 kvadratmeter bolig, skov, marker og egen voldgrav

Danmark

Tirsdagens coronatal sætter rekord med yderligere 33.493 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Smittetallene stiger eksplosivt: For to måneder siden var der 3700 smittede i hele landet - tirsdag var der samme antal i Vejle alene

Alarm 112 For abonnenter

'Jasmin' og 'Josefine' solgte nøgenbilleder til hundredvis af mænd: 22-årig vejlenser er fængslet i stor sex-afpresningssag

Billund

Lalandia i Billund er til salg: Derfor er din ferie ikke i fare

Erhverv For abonnenter

Michael og Mette bevarede Michelin-stjernen i september: Nu præsenterer ægteparret et eventyrligt regnskab, der har nået helt nye højder

Hvad gør andre lande? De bekæmper høje energipriser med hjælpepakker for milliarder

Give For abonnenter

På denne skole er det okay, hvis eleverne laver fejl: 'Det vigtigste er at give børnene en god skoledag'

Navne

Learnmark-underviser skifter delvist til køreskole i Horsens

Alarm 112

Politiet blev kimet ned: Der kørte en ung mand over Vejlefjordbroen på et elløbehjul

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Livsstil

Marianne og Gunnar har skiftet gammel kæmpevilla ud med nybygget rækkehus: Ingen skal stå med rodet efter os, når vi engang skal herfra

Vejle For abonnenter

Gør dig klar til fem måneders støj-inferno i midtbyen: Fra denne dato går det løs, når der skal bankes pæle i til nyt byggeri

Egtved

Skoleleder siger, han ikke kender årsag til elevflugt på lille skole, men forældre er uenige: 'Skolelederen vil ikke høre på vores begrundelser'

Annonce