Annonce
Vejle

Besøg på omstridt p-plads: Masser af skilte og forvirring

Skiltningen på Reinholdts Plads er meget forvirrende, mener Anni Jørgensen, som sjældent holder på pladsen. Foto: Martin Ravn

Er skiltene på Reinholdts Plads virkelig så forvirrende, at det ikke er til at finde ud af, hvor man må holde? Det tog avisens ud for at finde ud af.

Annonce

Vejle: På Reinholdts Plads bag banegården, er der umiddelbart masser af parkeringspladser at vælge imellem, hvis man har et ærinde i enten Havneparken eller på banegården.

Men da den store parkeringsplads har flere ejere, er der de senete år opstået forvirring om, hvor man må holde. Blandt andet har to kvinder fra Vejle og en mand fra Løsning i næsten to år ligget i slagsmål med EuropPark ved domstolene, fordi de ikke mener, at skiltningen på området er klar nok.

Da avisens udsendte ankommer til pladsen, er der allerede pænt befolket med parkerede biler. Langt de fleste holder dog på den gratis tidsbegrænsede parkering tættest på bagindgangen til banegården.

Det er meget forvirrende. Jeg kan godt forstå, hvis folk ikke kan finde ud af reglerne hernede.

Anni Jørgensen, bilist på Reinholdts Plads.
På Reinholdts Plads er der tre skilte, der fortæller om mulighederne for at betale for parkeringen på området. Den nederste del af skiltet til højre, gælder reglerne for EasyPark, mens det hvide skilt og den øverste del på det sorte skilt gælder reglerne for EuroPark.Kun den blå pil på det hvide skilt markerer, at der er tale om privat område. Foto: Martin Ravn
Annonce

Tre forskellige skilte

Ved indkørslen til pladsen står skilte, der henviser til, at man kan finde information på skiltene på pladsen. Og skilte er der rigeligt af. Faktisk er der flere af slagsen og fra flere forskellige parkeringsfirmaer.

Det ene skilt er for EasyPark, der fortæller, hvordan man kan betale for sin parkering via en app. De to andre, et hvidt og et sort, er for EuroPark, som administrerer parkeringen for både DSB og den privatejede del i den sydlige ende af pladsen.

Alle tre typer af skilte beskriver, hvordan man betaler for at holde på området, men intet sted er det til at se, hvor de forskellige parkeringsselskaber "regerer". Kun en lille pil på det hvide skilt viser, at der fra dette skilt er tale om privatområde.

Annonce

Meget forvirrende

Netop som vi står og nærstuderer skiltene, parkerer en hvid bil lige ved siden af os. Kun en halv menter fra at være kørt ind på den privatejede del af pladsen.

Anni Jørgensen skal hente en veninde ved toget, og hun holder kun sjældent på Reinholdts Plads fortæller hun. Da avisens udsendte gør hende opmærksom på, at hun var lige ved at holde på privat ejendom kigger hun noget overrasket.

- Det anede jeg ikke. Det er jo ikke ret godt markeret, siger Anni Jørgensen.

Da vi spørger hende, om hun ud fra skiltene kan forklare avisens udsendte, hvilke parkeringstilladelser, der gælder hvor på pladsen, må Anni Jørgensen også give fortabt.

- Det er meget forvirrende. Jeg kan godt forstå, hvis folk ikke kan finde ud af reglerne hernede. Særligt ældre mennesker må da stå helt af, siger Anni Jørgensen.

Annonce

P-vagt kan ikke hjælpe

Kort tid efter kommer der tilfældigvis en parkeringsvagt fra EuroPark forbi pladsen. Han må da om nogen kunne hjælpe os med at finde ud af, hvor man må holde med diverse tilladelser.

Men p-vagten må ikke udtale sig til avisen, men henviser os til informationerne på skiltene, ligesom han heller ikke må oplyse til avisen, hvor på pladsen EuroPark har ansvaret for at kontrollere.

- Min opgave består i, at sikre at bilisterne overholder bestemmelserne på skiltene, siger p-vagten, som ikke ønsker sit navn i avisen.

Og således må vi forlade Reinholdts Plads uden på nogen måde at være blevet klogere på, hvile regler, der er for de enkelte dele af parkeringspladsen. Men vi fik i det mindste ikke en bøde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
VEJLE For abonnenter

Totalt kaos på plejehjemmet: Mens deres 94-årige mor lå for døden, måtte Lone og Hanne hjælpe med at gøre rent og lave mad til hele afdelingen

Annonce