Annonce
Jelling

Besøgstal i Kongernes Jelling nærmer sig rekord

Kongernes Jelling ligger lige nu på minus 48 procent i forhold til det forventede besøgstal, hvilket coronakrisen i foråret for skylden for. Men de seneste 10 dage har 1400-2000 besøgt oplevelsescenteret, hvilket gør juli til en rekordmåned, hvis det besøgstal fortsætter. Arkivfoto: Anders Kynde
Besøgstallet per dag hos Kongernes Jelling ligger lige nu på mellem 1400-2000, hvilket er det højeste niveau for en juli måned i oplevelsescenterets historie.
Annonce

Jelling: Mere end 31.000 besøgende i juli måned indtil videre. Og 1400-2000 besøgende per dag de seneste 10 døgn.

Fortsætter det besøgstal på denne måde, vil juli måned 2020 slå rekord hos Kongernes Jelling som den mest velbesøgte måned nogensinde.

- Vi har allerede fået besøg af 12 procent flere gæster ved denne tid i juli sammenlignet med sidste år. Vi nærmer os en alle tiders rekord som den mest velbesøgte måned nogensinde, fortæller Morten Theilmann-Jørgensen.

I 2017 havde Kongernes Jelling 47.000 besøgende i juli, mens tallet for juli i 2019 var 45.000.


Vi ligger lige nu på minus 48 procent i vores forventede besøgstal og lå på minus 60 procent før juli måned, så procenterne går heldigvis i den rigtige retning. Men det bliver svært at indhente det tab, coronaen har skabt. Nu er jeg spændt på at se besøgstallet i august, når de udenlandske turister forhåbentlig slår vejen her forbi.

Morten Theilmann-Jørgensen


Halvdelen af de besøgende er normalt udlændinge denne måned, men nu har danskerne fået øjnene op for Kongernes Jelling, da sommerferien af mange holdes inde for landegrænsen.

- Vi er enormt glade for at så mange danskere har opdaget os. Førstegangsbesøgene er der også kommet flere af. På den måde håber vi, at de fortæller om Kongernes Jelling, når de kommer hjem til naboer, kolleger og venner, siger Morten Theilmann-Jørgensen.

Annonce

Stadig i minus

- Der er kommet kø foran museet og udstillingerne, men det er til at have med at gøre. Grundet corona holder vi også øje med området over for centeret, som er markeret med skiltning, så gæsterne ikke går den forkerte vej oppe på højene, siger Morten Theimann-Jørgensen.

August er måneden, hvor danskerne igen tager på arbejde, børnene i skole, og de udenlandske gæster fra blandt andet Frankrig, Spanien, Belgien og Holland besøger Kongernes Jelling.

Men coronakrisen gør det svært at spå om, hvor mange turisterne der tager vejen forbi Jelling fra syd.

- Vi ligger lige nu på minus 48 procent i vores forventede besøgstal og lå på minus 60 procent før juli måned, så procenterne går heldigvis i den rigtige retning. Men det bliver svært at indhente det tab, coronaen har skabt. Nu er jeg spændt på at se besøgstallet i august, når de udenlandske turister forhåbentlig slår vejen her forbi, siger Morten Theilmann-Jørgensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Ny meningsmåling ryster posen i byrådet: Hver tredje vælger vil forlade V

Coronavirus

Live: En typisk minkavler får udbetalt over 11 millioner kroner - se tallene her

Billund For abonnenter

Hun røg ud af byrådet: Ruth vil stadig sidde for bordenden

Annonce