Annonce
Ikast-Brande

Bestseller fik opført tre shelters ved 'søbred'

Kim Sindt, der er Bestsellers chef for service og faciliteter, ses her foran de tre nybyggede shelters. Foto: Mikael Lund
Nyt rekreativt område etableret af Bestsellers. Tre nye shelters kan bruges af alle.

Brande: For seks år siden lå der en sø ganske få meter fra det sted, hvor Bestseller for nylig har fået opført tre shelters. Nu gennemskæres det 31 hektar store areal, som modekoncernen købte af interessenterne bag Brande Elværk i forlængelse af dæmningsbruddet i november 2013, af Skjern Å, og den eneste lyd, der høres, er den svage summen af biler fra motorvejen et stykke borte.

De tre shelters er specialdesignede og bygget på stedet, og stilen er den samme, som Bestsellers campus på Arvad Møllevej ikke langt derfra er opført i, så begge dele i så høj grad som muligt falder i et med den omgivende natur. Det forklarer Kim Sindt, der er Bestsellers øverste ansvarlige for service og faciliteter.

De tre shelters har været undervejs i et stykke tid siden Ikast-Brande Kommunes teknik- og miljøudvalg sidste sommer besluttede at tildele Bestseller en landzonetilladelse til opførelsen, og umiddelbart før sommerferien stod de så klar til brug. Og de første har allerede benyttet sig af muligheden for en gratis overnatning i naturen med udsigt over den hedengangne Elværkssø.

De tre shelters kan benyttes af alle, forklarer Kim Sindt, uanset om man er kano-, vandre- eller cykelturist eller for den sags skyld bosat lokalt.

Udover de tre shelters - hver med plads til fire personer - indeholder lejren et lille naturtoilet samt en bålplads, hvor man kan bage snobrød eller riste skumfiduser.

Annonce

Stier genoprettet

Den nemmeste måde at nå frem til pladsen er ad Søvej fra Dørslundvej. Cirka 400-500 meter inde ad vejen går der et hjulspor til højre ned til de tre shelters, hvoraf det ene er placeret med front mod vest og en fantastisk udsigt over området.

Bestseller har desuden fået genoprettet stierne omkring den forsvundne sø, der for fleres vedkommende var skredet sammen, så når byggeriet af den planlagte bro i den modsatte ende af ”søen” efter planen er færdigt i slutningen af september, kan man igen gå hele vejen rundt om området.

De tre shelters kan ikke forhåndsbookes, men er tilgængelige på ”først til mølle”-basis.

- Vi håber, at borgerne i Brande-området vil nyde de nye shelters og en unik udendørs oplevelse tæt på naturen, siger Kim Sindt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Optimisten fra Vejle: Det ligger til mig

Annonce