Annonce
Erhverv

Bestseller overvejer fjernvarme til hovedkvarter

Bestsellers hovedkvarter på Fredskovvej kommer nu med i fjernvarmens forsyningsområde. Bestseller har dog ikke sagt ja til fjernvarmen endnu. Foto: Robin Skjoldborg
Byråd har sagt god for at indlemme Bestsellers hovedkvarter på Fredskovvej i fjernvarmens forsyningsområde.

Brande: På årets – og byrådsperiodens – sidste byrådsmøde godkendte et enigt byråd Brande Fjernvarmes ønske om at indlemme Bestsellers hovedkvarter på Fredskovvej i fjernvarmens forsyningsområde.

Samlet set har modekoncernen aktuelt 47.600 kvadratmeter opvarmet areal under tag indenfor det område, der afgrænses af Dørslundvej, Ejstrupholmvej og motorvejen. 38.100 kvadratmeter opvarmes med naturgas, mens de resterende 9500 kvadratmeter opvarmes med varmepumper. Det samlede areal forventes at stige med yderligere cirka 11.000 kvadratmeter i forbindelse med den nært forestående opførelse af et selvstændigt domicil til Selected.

Projektforslaget, som er udarbejdet af Dansk Fjernvarmes projektselskab for Brande Fjernvarme, udviser et samfundsøkonomisk plus på knap 4,1 mio. kr. sammenlignet med naturgas og henved 6,5 mio. kr. sammenlignet med opvarmning med varmepumper.

Annonce

Samtidig udviser projektet en positiv selskabsøkonomi, hvilket vil være med til at sikre en attraktiv pris på fjernvarmen og dermed komme alle forbrugere til gode, fremgår det af projektforslaget.

Inhabil Kraglund

Som formand for Brande Fjernvarme måtte Henrik Kraglund fra Fælleslisten en tur udenfor døren, da økonomi- og planudvalget behandlede forslaget, men det slap han for, da byrådet godkendte det – punktet var sat på dagsordenen som et efterretningspunkt og udløste ingen kommentarer.

Projektforslaget havde på forhånd været i høring hos Evida (en sammenlægning af HMN GasNet og Dansk Gas Distribution til et samlet statsligt gasdistributionsselskab, red.), og ligesom byrådet i Ikast-Brande Kommune havde selskabet ingen bemærkninger til projektforslaget.

Om det så rent faktisk kommer til at betyde, at Bestseller kommer med på fjernvarmenettet, er endnu ikke givet.

Ifølge Bestsellers construction project manager, Lennart Lilleøre Krarup, har modekoncernen stadig et stykke arbejde med at vurdere totaløkonomien foran sig, inden den endelige beslutning kan træffes, men nu er forarbejdet i hvert fald på plads:

- Vi kigger ind i, om det er attraktivt for os, siger han og fortsætter:

- Det skal kunne betale sig på alle måder.

Hermed mener han ikke kun økonomisk, men også i forhold til at give modevirksomheden en mere bæredygtig profil, uddyber han.

Lennart Lilleøre Krarup oplyser, at Bestseller forventer at træffe en beslutning i løbet af et halvt års tid, og først derefter vil gravearbejdet i givet fald kunne sættes i gang.

Hvis det ender med et ja til fjernvarme, håber han på at nå at få den kommende Selected-bygning med i projektet. Her er man nu så langt, at man er påbegyndt projekteringen, og Lennart Lilleøre Krarup regner med snart at Bestseller snart har den entreprenør, der skal stå for byggeriet, på plads.

Annonce

Jesper Buch kalder sagen grotesk: - Åndssvage iværksætter-regler bremsede min datters virksomhed

Egtved For abonnenter

'Vi føler os ført bag lyset': Styregruppe har meldt sin exit fra Tour de France-planlægning

Danmark

Fredagens coronatal: Sætter rekord med 53.655 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle Boldklub

VB får kæmpe bøde og går efter hybridgræs helt til kanten: Det er ikke småpenge, kommunen må finde ekstra til banen

VEJLE For abonnenter

Hun lukker sin forretning efter 40 år: Nu siger Betzy farvel til arbejdslivet

Hedensted

Er der for lidt plads i skraldespanden? Nu kan du også aflevere de her produkter på genbrugsstationen

Debat

Styregruppen for tryghed, ro og sikkerhed i Sandvad og omegn svarer på kritik i VAF: Vi kæmper ikke imod asylansøgere, men imod Udlændingestyrelsen

Hver fjerde landmand kan forsvinde: - Det vil være hul i hovedet for klimaet

Vejle

Stormvejret kan betyde oversvømmelser i Vejle: Sommerhusejere får særvarsel - det dige, der skulle sikre deres huse, er forsinket

Erhverv For abonnenter

Se video: Storbrand i Fredericia rammer hårdt i Vejle - 'Vi er sendt tilbage til start, men vi tager fat straks'

Han var med til at starte håndboldherrernes medaljeæra - nu skal landsholdskoryfæ sætte det rigtige hold hos Orifarm

Erhverv

Skat og politi besøgte syv virksomheder under razzia i Vejle: Seks af virksomhederne skal kigges efter i sømmene

Topnazistens lillebror reddede mange fra de tyske kz-lejre: Men helten Albert endte selv som udstødt og glemt - fordi han hed Göring

Børkop

Stort idrætscenter har ansat en centerleder, der er kender af det lokale foreningsliv og italienske vine

VEJLE For abonnenter

'Sandvad er ved at grave sin egen grav': Det var ikke Udlændingestyrelsen, der opfordrede de vrede borgere til at droppe demonstrationerne - men hvem var det så?

Alarm 112

Stormens første ofre: En bokser er knockoutet og et væltet træ spærrer Hærvejen

Annonce