Annonce
Erhverv

Bestseller Village bliver en udfordring - men også en unik mulighed for Brande

Et prospekt af Bestseller Village, som det kan komme til at tage sig ud. Illustration: Bestseller

Bestseller opererer med plan om 60 butikker i Bestseller Village.

Brande: - Jeg tror ikke det er gået op for Ikast-Brande byråd endnu hvilken omfang Bestseller Village får, og hvis det bliver så stor en succes som vi tror, bliver man nødt til at få lavet ny infrastruktur, og som jeg læser det er der afsat 0 kroner fra kommunens side, startede formanden for Brande Handelsstandsforening Hans Ulbrichsen sit afsnit om Bestsellers planer om bygning af en by med op til 60 butikker og et højhus med maximal højde på 400 meter umiddelbart nord for motorvejen

- De startede med at søge om tilladelse til 30 butikker og nu har de hævet det til 60, og det læser jeg som tegn på at mange har spurgt om der kunne blive plads til en butik til dem også, og det kan nemt blive en kæmpesucces som fuldstændig vil vælte Brande rundt, fortsatte formanden der opfordrede til at alle gik i gang nu, og spillede med, blandt andet med at forny Brandes bymidte.

Annonce

Mulighed for vækst

- Det her er en unik mulighed for at skabe vækst, og med ildsjæle og ved at stå sammen kan vi også få stor succes, lød det fra Hans Ulbrichsen, der efterlyste flere cafeer, restauranter og oplevelser som sammen med butikkerne i Brande midtby kan skabe mere liv og tiltrække folk.

Han henviste blandt andet til en plan for Brandes bymidte der lå i skuffen, hvor der indgik opførelse af flere højhuse og nedrivning af gamle huse.

Spørgelysten var stor blandt de 35 fremmødte. Blandt andet efterlyste Asta Mortensen fra "Værkstedet" mere viden om Bestseller-byggeriet, og Lars Heide fra Smagshuset efterlyste plancher og andet der kunne placeres rundt i byen, hvor Bestseller Village blev beskrevet.

"For vi vil jo alle sammen gerne være med til at sælge Brande til vore gæster", lød argumentet.

Flere penge til Streetart?

Ved gennemgangen af regnskabet - der viste et overskud på 41.843 kroner og en egenkapital på 813.060 kroner - blev foreningens bidrag til Streetart et varmt emne.Foreningen havde i 2017 - incl. annonce - givet 33.628 kroner. Det var omkring halvdelen af det beløb der blev givet i 2016.Flere medlemmer slog til lyd for at man burde give mere, da Streetart gav Brande en enorm omtale og skaffede gæster til byen lang tid efter at kunstnerne var rejst fra byen.Arne Andersen, Hotel Dalgas, kunne fortælle at han om 14 dage fik besøg af 25 gæster der skulle bo på hotellet og rundt og se kunst i byen.

Hans Ulbrichsen slog til lyd for at Streetart kom alle borgere til gode, og at det måske mere var byrådets opgave at støtte op om Streetart med flere midler. Steen Jørgensen, Kagehuset, supplerede med at hver enkel butik kan give lidt ekstra til Streetart.Connie Pedersen, Elhuset, gjorde opmærksom på at butikkerne ved at holde ekstra åbent på den måde også gav deres bidrag til Streetart.Jette Nielsen, Ikast-Brande Turistkontor, mindede forsamlingen om at de mange turister giver rigtig mange penge i kassen hos Brandes handlende.- En opgørelse viser at mellem 30.000 og 35.000 gæster i løbet af sæsonen.Lars Heidi ønskede at Lions ville inddrage Brande Handelsstandsforenings medlemmer noget mere.

- Jeg føler ikke at de har været villige til at lukke os ind, sagde han.

Sandy Hauge, Holm&Hauge, spurgte til hvordan man kunne få Streetart bredt mere ud. Hertil kunne Jette Nielsen fortælle at man i år ville inddrage Jernbanegade og brede det ud op mod Remisen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted For abonnenter

Tilsynssag: Når man ender i denne situation, er der selvfølgelig noget, man ville ønske, at man havde gjort anderledes

Annonce