Annonce
Billund

Bestyrelsen står fast: Byrådsmedlem er smidt ud af Venstre

Venstre har ekskluderet Lars Hansen. Han kan inden for fire uger anke den afgørelse. Arkivfoto
Onsdag aften besluttede bestyrelsen for Venstre i Billund Kommune at ekskludere byrådsmedlem Lars Hansen.
Annonce

Billund Kommune: Bestyrelsen i Venstres kommuneforening har på et møde onsdag aften besluttet at ekskludere Lars Hansen fra Venstre. Lars Hansen var indkaldt til mødet for at begrunde sit fortsatte medlemskab af Venstre.

- Han kunne ikke overbevise os om, at han fortsat skal være medlem af Venstre, og så måtte vi tage det skridt. Det er et meget stort skridt, og det er trist og ærgerligt, at det er kommet dertil, men vi har ikke tillid til Lars længere, siger formand Ivar Nørlund.

I en pressemeddelelse fra Venstre pointeres det, at det er en enig bestyrelse, der har truffet beslutningen om eksklusionen af hensyn til det fortsatte samarbejde. Bestyrelsen understreger også, at ekskluderingen ikke alene sker på baggrund af en enkelt sag, men på grund af "gentagne tillidsbrud gennem årene som byrådsmedlem for Venstre".

278 stemmer

Lars Hansen fik ved seneste kommunalvalg 278 stemmer for Venstre.

.

Det var 6. bedst i Venstre i kommunen, og han var den Venstre-politiker fra Grindsted, der skaffede flest stemmer efter borgmester Ib Kristensen.

Lars Hansen er medlem af byrådets økonomiudvalg.

Annonce

Svækket Venstre

Venstres byrådsgruppe er orienteret om beslutningen og bakker op om den.

Gruppeformand Peter Fredensborg beklager situationen.

- Det er en meget beklagelig situation og en trist udgang på et kedeligt forløb. Venstre er svækket og går fra 10 til ni medlemmer i byrådet, men på trods af det har Venstres kommuneforening fundet det her skridt nødvendigt, og det bakker jeg op om, siger han.

Annonce

Nej til tvunget håndtryk

Dråben, der fik bægeret til at flyde over, var sagen i maj, hvor Lars Hansen først i økonomiudvalget og senere byrådet stemte imod forslaget om grundlovsceremonier med tvunget håndtryk til nye danske statsborgere.

I forbindelse med sagen skrev Lars Hansen et læserbrev sammen med Ole Marcussen fra Borgerlisten, og det faldt byrådsgruppen for brystet.

Lars Hansen har også tidligere været uenig med flertallet. Det skete i sagen, der endte med, at Stenderup Skole blev en del af Søndre Skole i Grindsted, i dag Lynghedeskolen.

I byrådssalen sker der nu det, at Lars Hansen skal have en ny plads. Konstitueringen bliver der dog ikke lavet om på, og han beholder sin plads i byrådets økonomiudvalg.

- Vi har altid haft et byråd, der arbejder sammen. Det forventer jeg, at vi fortsat har, siger borgmester Ib Kristensen (V).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Hetek satser på sikring

Annonce