Annonce
Erhverv

Beton til tiden: Give Elementer får gode råd af kunderne

T-elementets store force er ved anlæggelse af flere niveauer i et kuperet terræn. Det er mindre og dermed lettere end L-elementet, så det kan flyttes med en gummiged. PR-foto
Brugerdrevet innovation kalder Give Elementer udviklingen af et nyt produkt. T-elementer er navnet på en videreudvikling af fabrikkens legendariske L-element.

Give: Det betaler sig at lytte til kunderne.

Ikke blot i detailhandelen, men så absolut også som produktionsvirksomhed. Det har de altid været gode til på Give Elementfabrik og nu har de gjort det igen. Det er derfor ikke underligt, at deres nyeste produk er udviklet i et tæt samarbejde med kunderne.

T-elementet, der er en videreudvikling af det kendte L-element, som fabrikken udviklede tilbage i 1981, er specielt udviklet til anlægsprojekter. Den nye elementtype har været efterspurgt som et lettere alternativ til det ellers populære L-element, når der skal anlægges flere niveauer på skrånende arealer.

- Det ville være rigtigt at kalde T-elementet for en brugerdrevet innovation. Men det er egentlig ikke noget nyt, at Give Elementer udvikler nye elementer i tæt samarbejde med vores kunder, for det har vi altid gjort. Det nye er, at vi med T-elementet letter elementhåndteringen i anlægsprojekter, hvor man etablerer støttevægge ved niveau- og terrænforskelle samt trappetrin, siger administrerende direktør Henrik Damø, Give Elementfabrik.

Kort om det nye T-element

  • Produceres i fire forskellige størrelser: 75x250cm, 100x250cm, 125x250cm og 150x250cm
  • Elementets vægt gør det nemt og fleksibelt at arbejde med.
  • Den største standard har samme højde som det mindste L-element.
  • Kan monteres med en gummiged, så byggeprocessen optimeres.
  • Oplagt til etablering af støttevægge, trappetrin, multibaner og niveauforskelle i haver, parker med mere.

De første 40

Udviklingen af det nye element er er sket i afdelingen i Nørre Snede. Det er her, man har haft den tætte dialog med kunder i industri, bolig og landskab, og det er afdelingen her, der har stået for udviklingen af det nye element.

Men det bliver ikke her, elementet skal produceres. Det skal det i Gedsted, hvor det seneste skud på stammen i Give Elementer ligger. Det er datterselskabet Lundsby Industri.

- Med baggrund i mange års erfaring med produktion af L-elementer, er det oplagt, at produktionen af T-elementet bliver lagt i Gedsted. Det er det første Give Element-produkt, vi ikke selv håndterer i Give eller Nørre Snede. Så det er et godt eksempel på, hvordan vi udnytter synergier i vores nye set-up med Lundsby Industri, siger Finn Eskildsen, NS Give Elementer i Nørre Snede.

Det nye T-element har med sine mange anvendelsesmuligheder en bred målgruppe, og kan bruges til både store og små projekter. Men det er især indenfor anlæg, at elementet efterspørges og der er allerede lagt ordre på 40 af de nye T-elementer i Give Elementers ordrebog.

Annonce

Fornuftige opkøb

Men udviklingen af det nye element i Nr. Snede og produktionen af det i Gedsted viser de opkøb, Give Elementfabrik har foretaget de seneste år, der værdi for elementfabrikken.

Det er godt et år siden, Give Elementfabrik købte Lundsby Industri i Gedsted. Det skete som led i et generationsskifte. Ejeren af Lundsby Industri, Erik Lundsby Andreasen, sælger virksomheden, fordi han efter 40 år som erhvervsmand ønskede at gå på pension.

Lundsby Industri blev startet i 1986 med produktion af elementer til gylletanke og plansiloer. Senere blev der udviklet overdækning til gylletankene, da der kom krav om det.

Fællesnævnerne for de to fabrikker var L-elementer til plansiloer og støttemure. Virksomhedernes strategiske samarbejde har været fokuseret på at kunne gå ind i rollen som totalleverandør til flere typer industrianlæg, for eksempel biogasanlæg.

Nu bliver en del af produktionen i Gedsted flyttet over til de nye T-elementer.

Annonce
Vejle For abonnenter

International kæmpe skal hjælpe NPV med at finde storinvestorer til byggeprojekt i Vejle

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 457 nye smittetilfælde - seks døde

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Her kan du få alt det gode til din krop på én gang: Ny virksomhed giver dig klarhed og skønne sager - lige i hovedet

Erhverv For abonnenter

Så meget skar Vejle-slagter af prisen: Liebhaver-sommerhus i Skagen kostede oprindelig 50 millioner kroner

Sport

Hedensted fyrer cheftrænerteamet med øjeblikkelig virkning: Klublegende tager over, mens tidligere succestræner skal assistere ham

Erhverv For abonnenter

Byens gamle restaurant Peking Grill er blevet til My Look: Louise har øjnene rettet på nyt forretningskoncept

Vejle Boldklub

Godt nyt for VB: Kolinger spillede med reserveholdet og ligner en mand, som er klar til kamp

Vejle For abonnenter

Jeg må stå på risten og nyde duften: Vejles nye stjerne-restaurant er så fin, at den ikke skilter med sig selv

Erhverv For abonnenter

Flertal forlænger forbud mod minkavl et år

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Vejle

Omstridt centerleder 'fyret' fra Bifrost efter Sofies død: 'Det var svært at se, hvordan vi kunne genoprette tilliden'

Danmark

Mormor advarer om trend på TikTok: Barnebarn svært forbrændt af stikflamme fra brandfarlig leg med spraydåse

Vejle For abonnenter

Laura sex-slammer om sexisme: 'De tog mit navn og tilpassede det mit kønsorgan'

Vejle For abonnenter

Royal fest, DF svigtede ældre, afdødes journaler holdes hemmelige og VB på nedrykningskurs: Få overblikket over de største Vejle-historier på blot fem minutter

Vejle

Vil du bygge i Vejles nye bydel skal du have meget mere end kolde kontanter op af lommen

Annonce