Annonce
Læserbrev

Bevar Videnscenter for Integration: Vifin har siden 2002 søgt og gennemført mere end 200 EU-projekter for Vejle Kommune

Annonce

Læserbrev: 20. december bragte Vejle Amts Folkeblad en artikel om fremtiden for Vejle Kommunes dygtige fundraiser: Vifin (Videnscenter for Integration).

I artiklen forklarede formanden for børne- og familieudvalget, Torben Elsig-Pedersen, udvalgets indstilling til økonomiudvalget om at nedlægge Vifin.

Et af argumenterne for Torben Elsig-Pedersens indstilling er den manglende forankring af EU-projekterne i kommunens andre afdelinger.

Det kan undre, at Torben Elsig hævder, at der ikke sker lokale forankringer af Vifins EU-projekter, idet Vifin alene i 2018 havde involveret 459 medarbejdere og foreningsaktive borgere fra Vejle i studierejser eller træningsophold.

Vifin har siden 2002 søgt og gennemført mere end 200 EU-projekter for Vejle Kommune.

Desuden var Vifin ideskaber og ansøger til Rockefeller-fonden, hvilket medførte medlemskabet i 100 Resilient Cities.

Medlemskabet af 100 Resilient Cities gav i de følgende år flere millioner i tilskud til Vejles projekter inden for resiliens og klimatiltag via projekter i Resiliens-netværket.

Vejle Byråd har indføjet resiliensbegrebet i byrådets Vision - det er da forankring.

Der er 20 medarbejdere (inkl. fleksjobbere og praktikanter). Alle på nær en er fastansatte, og flere har været ansat i over 10 år.

Vifin har altid prioriteret at tage et socialt ansvar i forhold til at hjælpe praktikanter og fleksjobbere med at få fodfæste på arbejdsmarkedet

Det er forståeligt, at børne- og familieudvalget må prioritere børnene, men udvalget må ikke overse, at mange af Vifins projekter/aktiviteter har været til gavn for kommunens børn i daginstitutioner og skoler, blandt andet "Skolen for alle", der er et pilotprojekt, der har fokus på forældre, der har dansk som andetsprog.

Altså ikke bare "sjov, men dog mindre nødvendig", som Torben Elsig formulerer sit syn på Vifins aktiviteter.

Men det er måske ikke hensigtsmæssigt, at Vifin hører til under børne- og familieudvalget?

Vifins aktiviteter og projekter er bredere end som så, og måske ville effekten af Vifins fundraising og store netværk være større med en mere central placering i Vejle Kommunes organisation?

Nu må man så håbe og appellere til, at økonomiudvalget på mødet 6. januar finder en fornuftig løsning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund

To biler stødte sammen i tæt trafik

Annonce