Annonce
Trekantområdet

Biavlere, jægere og e-sport: Sådan har Ejbyhallerne vendt minus til plus

Siden 2017 har børn kunnet gå til e-sport i Ejbyhallen, og det er et at de tiltag, der har vist sig at være gode for bundlinjen, forklarer centerleder Anders Bærholm. På billedet forrest: Valdemar Ganløse. Foto: Sofie Secher Karlsen
Skolebod, biavlere, jægere og hundeklubber og nye tiltag som for eksempel e-sport er i Ejby opskriften på en hal med plus på bundlinjen.
Annonce

Ejby: En træls udvikling er i løbet af de seneste år vendt i Ejbyhallerne, som tæller hallerne i Ejby og Gelsted. I 2016 havde hallerne et underskud på 70.000 kroner - et tal som i 2018 var vendt til et plus på godt 45.000 kroner.

Forklaringen er ifølge centerleder Anders Bærholm en kombination af en driftig café i dagtimerne, en aktiv indsats for at få foreninger til at holde møder og generalforsamlinger i hallernes lokaler og nye tiltag som eksempelvis e-sportstræning.

- Jeg kan ikke genkende billedet af, at der ikke sker noget i hallerne rundt omkring. Vi er fuldt booket alle hverdage fra klokken 16 til 22 både i Ejby og i Gelsted. Det gælder også multisalen i Ejby. Vi har ledige tider fredag og i weekenderne, men de tider kan foreningerne ikke bruge til noget, forklarer centerlederen og fortæller, at antallet af udlejninger målt på timer har ligget stabilt i et godt stykke tid.

Annonce

Spreder sig som ringe i vandet

Anders Bærholm overtog jobbet som centerleder for tre år siden, og siden er det lykkedes at gøre flere landsdækkende organisationer opmærksomme på hallens centrale placering i landet. Eksempelvis afholder Danmarks Jægerforbund, biavlere og hundeklubber deres møder og generalforsamlinger i hallen.

- Det handler om god service og de rigtige priser, og så spreder det sig som ringe i vandet, lyder forklaringen fra Anders Bærholm.

- Skal man drive hal med overskud, nytter det ikke at sidde på kontoret. Man skal være en del af holdet, som også vasker op og skænker snaps, ellers giver det minus.

Ifølge Anders Bærholm er Ejbyhallernes café en underskudsforretning om aftenen, fordi langt de fleste forældre afleverer børnene ude foran og henter dem igen efter håndboldtræningen. De bliver ikke hængende i caféen, og spillerne mødes ikke til en sodavand efter træning på samme måde, som man gjorde for 20 år siden. Derfor er der om aftenen høflig selvbetjening og betaling via MobilePay, mens der i dagtimerne er personale på.

Og det er en god forretning. Hallens cafe agerer nemlig skolebod for eleverne på Ejby Skole i frikvartererne, ligesom den serverer varm mad for de børn, der bestiller, tirsdag og torsdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce