Annonce
Give

Biblioteket gør hylderne større

Hvis børn og unge vil have flere idéer til sommerlæsningen, åbner børnebogcaféen lørdag formiddag 23. juni på biblioteket. Her lover bibliotekar Kate Langgaard Bech en time med inspirerende bogtips. Foto: Vejle Bibliotek

Sommerferien står for døren og den rammer især børn og unge. De kan til gengæld hente inspiration til god læsning i ny bogcafé.

Annonce

Give: Lørdag 23. juni klokken 11 åbner der en børnebogcafé på Give Bibliotek.

Her er der ikke bare kaffe på kanden. Den er også suppleret med saftevand, for caféens bøger henvender sig primært til børnene og til de unge. Hvis de gerne vil have flere input til sommerlæsningen, så er den nye børnebogcafé det helt rigtige sted.

For her lover bibliotekaren en time med inspirerende bogtips.

- Hylderne er lange, og det er ikke til at vide alt, hvad de gemmer. Derfor vil vi gerne fortælle mere om, hvor mange og hvor forskellige bøger, vi har til børn og unge og for den sags skyld til drenge og piger, fortæller bibliotekar Kate Langgaard Bech.

Hun lægger i øvrigt ikke op til, at hun skal holde foredrag i den times tid, børnebogcaféen er åben. Tværtimod bliver der lagt op til, at gæsterne skal stille en masse spørgsmål. Og rigtig godt bliver det, hvis deltagerne vil fortælle om deres læseoplevelser og på den måde dele den med de andre gæster i børnebogcaféen.

Annonce

Caféen er testet

Vejlebibliotekerne indfører selvfølgelig ikke noget på biblioteket i Give, uden det er afprøvet på forhånd. Derfor er der allerede gjort nogle erfaringer ved en test på biblioteket i Vejle.

Det faldt godt ud, ifølge en pressemeddelelse fra Vejle Bibliotekerne.

- Jeg kan se, at de får inspiration og får nye bøger med hjem. Hylderne bliver større, vi får øjnene op for mere og mere forskelligt ved børnebogcaféen. Det skærper lysten til at læse. Jeg kan jo ikke - som forælder - præsentere mine børn og deres veninder for lige så stort og bredt udvalg af litteratur som børnebogcaféen, fortæller Heidi Bredahl, som havde tvillingerne Laura og Lærke med til premieretesten på Vejle Bibliotekernes nye bogcafé.

- Det var sjovt og spændende. Jeg blev opmærksom på lidt flere bøger, fortæller Laura Bredahl fra 4. klasse på Sct. Norberts Skole om besøget i børnebogcaféen.

Hun læser en halv time, når hun går i seng.

Det er gratis at deltage i børnebogcaféen, også for forældre og bedsteforældre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce