Annonce
Vejle

Biblioteket sætter fokus på sorg

Forfatteren Anne Lise Marstrand-Jørgensen deltager i temaaftenen "Sammen om Sorgen" med et foredrag om sin roman "Sorgens grundstof". PR-foto
Forfatteren Anne Lise Marstrand-Jørgensen deltager i åbningen af udstillingen "De døde i vores liv" med et foredrag om sin roman Sorgens grundstof.
Annonce

Vejle: Sorg er et trist emne at indlede året med, men ingen af os kommer igennem livet uden at opleve sorg. Men hvordan lever vi med og kommer igennem sorgen? Det er en følelse, vi skal genkende og bearbejde.

Det emne sætter udstillingen "De døde i vores liv" på Vejle Bibliotek og en række foredrag i centrum fokus på, hedder det i en pressemeddelelse.

Udstillingen på Vejle Bibliotek åbnes onsdag den 15. januar med en temaaften med "Sammen om sorgen", hvor forfatteren Anne Lise Marstrand-Jørgensen vil fortælle om sin anmelderroste roman "Sorgens grundstof" som led i et program arrangeret sammen med Danmarks Radio og Landsforeningen Liv&Død. - En persons død mindsker ikke betydningen af det forhold, vi har til dem. Gennem minderne er den døde fortsat en del af de levendes liv, fortæller direktør Kirsten Søndergaard fra Landsforeningen Liv&Død, som vil introducere udstillingen.

Den samler 45 danskeres personlige beretninger om sorg og minder i én fælles installation, hvor man som beskuer kan gå på opdagelse i de mange vidt forskellige fortællinger. Blandt bidragsyderne er Pernille Øster, der som 20-årig for fem år siden mistede sin lillebror i en togulykke. Hun har bearbejdet sit tab i en "sorgklump", og desuden producerer hun sammen med Julie Schelbart podcasten "Jeg plejede at tro på for evigt". Den skal nedbryde tabuet om døden. De to unge kvinder fortæller om deres engagement ved åbningen af "Sammen om sorgen".

Annonce

En sang til far

Danmarks Radio bidrager med højdepunkter fra en række udsendelser om sorg, og Marie Dietz fra DR Ultra-serien "Min sang til far" opfører sangen til sin far.

Marie Dietz mistede sin far, da hun var ni, og har som teenager sammen med musikeren Nicky Russell fra bandet L.I.G.A skrevet en sang til sin far. Maries far var nemlig selv musiker, og han lærte Marie at synge. Heidi Bjerre Olsen og Sara Bjerre Sørensen vil fortælle om bogen "Snefnug i mørket", hvordan en svær tid, et sygdomsforløb, ses med to generationers øjne. De fortæller åbent og ærligt på skift om deres oplevelser, følelser og tanker igennem sygdomsforløbet og giver indblik i, hvordan den nøjagtig samme hændelse kan opleves forskelligt af to generationer.

Annonce

Farveltræ

I anledning af udstillingen "De døde i vores liv" sætter børnebiblioteket fokus på afsked og sorg med en farveludstilling fyldt med gode børnebøger om at tage afsked og et farveltræ, hvis grene børnene og deres voksne kan være med til at fylde med blade fulde af hilsner.

At tage afsked og sige farvel til én eller noget, man holder af, rammer alle - også børn. Mange børn oplever at sige farvel til et kæledyr eller til en bedsteforælder, som pludselig ikke er der længere. Eller bare en ven, der skal flytte til en anden by eller gå på en anden skole.

Børnene kan tegne eller skrive en hilsen på et blad og sætte det på farveltræet. Tilmelding til åbningen af "De døde i vore liv" på Vejle Bibliotek onsdag den 15. januar klokken 19.30-21 via DR på mail: sorgbillet@dr.dk (skriv Vejle i emnefeltet). Senere i januar følger to onsdagsforedrag med sorgforsker Mai-Britt Guldin og forfatter Mikkel Frey Damgaard, hvis far begik selvmord, mens udstillingen kan ses frem til 5. februar. /larsen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Folkene bag Vejles festlige natteliv håber på genåbning, men tvivler på, at den kommer snart

Billund

To biler stødte sammen i tæt trafik

Annonce