Annonce
Trekantområdet

Biblioteket sætter scenen for mere byliv i Vamdrup

Tidligere på året gik biblioteksformidler Sarah Kidmose Hansen (til venstre) og studentermedhjælper Bitten Møller Johansen i gang med forarbejdet til de borgermøder i Vamdrup, som nu ender med, at biblioteket kan invitere til "Mød din by", som skal få kultur- og fritidslivet til at blomstre yderligere i Vamdrup. Foto: John A. Petersen
Vamdrup Bibliotek er ramme for arrangementet "Mød Din By" på næste fredag. Alle byens fritids- og kulturaktører er inviteret til at deltage, og det samme gælder alle borgere. Målet er at skabe mere samarbejde i byen.

Vamdrup: Kan man få alle foreninger, institutioner og klubber i hele byen til at arbejde tættere sammen? Det håber man i Vamdrup, hvor en gruppe af frivillige holder sit første fælles arrangement på næste fredag.

Arrangementet har fået titlen "Mød din by", og her kan borgere i Vamdrup møde byens foreninger, frivillige og klubber. Det kommer til at foregå på byens bibliotek.

Flere aktører har allerede meldt, at de deltager med stande og indslag. Blandt andet Byforum, Kongeaamuseet, Lokalarkiverne, Vamdrup Kino og Vamdrup IF badminton.

- Målet at, at vi samler alle dem, der skaber aktiviteter i Vamdrup. For der er et ønske om, at man kommer til at arbejde tættere sammen, så man blandt andet ikke lægger arrangementer lige oven i hinanden, hvis de henvender sig til det samme publikum, siger Jette Kjær, der er lokalbibliotekar i Vamdrup.

Hun håber, at alle byens foreninger, institutioner og klubber dukker op til "Mød din by", så man får skabt kontakt mellem alle, der skaber fritids- og kulturtilbud i Vamdrup.

- Hvis man kender hinanden og kan sætte ansigt på, så er det også nemmere at komme til at samarbejde, siger Jette Kjær.

Annonce

Mød din by

Alle er velkomne til at deltage ved "Mød din by", der foregår den 27. september klokken 14 til 19.

Der er flere aktiviteter meldt ind allerede, men der er plads til flere. Hvis du vil lave en aktivitet eller have en stand på dagen, kan du kontakte Bitten Møller Johansen på bijoh@kolding.dk

Man behøver ikke at være en etableret forening for at byde ind med en aktivitet eller en stand.

- Det kan også være, at du gerne vil starte en løbeklub eller organisere bedre affaldssortering i byen, og vil bruge "Mød din by" til at finde andre, der er interesserede i det samme, lyder det i indbydelsen.

Fælles kalender

"Mød din by" er udløberen af et initiativ, som Vamdrup Bibliotek har taget. Herfra har man et ønske om, at biblioteket kommer til at spille en større rolle i byen. Ved to borgermøder, som blev holdt i maj og august i år, var det et klart signal fra de fremmødte, at man ønsker tættere kontakt og fællesskab mellem foreninger, erhvervsliv og borgere.

- På biblioteket har vi selv oplevet gang på gang, at vi arrangerer noget, som ender med at falde sammen med noget andet, der sker i byen. Det håber vi, at et tættere samarbejde kan ændre på. Der er faktisk planer om, at vi laver en fælles kalender med arrangementer, siger Jette Kjær.

Pulje på 50.000 kr.

Nogle gange er det perfekt at sprede sine arrangementer, så de ikke står i vejen for hinanden. Andre gange handler det omvendt om at lave en masse på samme tid og virkelig give den gas. Det skal det tættere samarbejde også hjælpe med til.

- Kolding Kommune har jo en særlig kulturpulje på 50.000 kroner, som man kan søge, og det nye er, at biblioteket også kan få lov at søge om midler, hvis vi laver arrangementer med to andre lokale aktører. Derfor håber vi meget på, at vi får noget mere lokalt samarbejde, og at vi som bibliotek kan komme til at spille en rolle, siger Jette Kjær.

Ved arrangementet den den 27. september bliver der budt velkommen af bibliotekschef Pia Friis. Hele dagen er der bogsalg med kasserede materialer fra Vamdrup Bibliotek.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Politiet kom først og slukkede kælderbrand

Annonce