Annonce
Børkop

BID bed sig fast i Børkop og Brejning

Som man kan se på de korte bukser og sandaler, er billedet fra dengang i sommer, hvor BID møderne lige havde taget et afsæt. Dengang mødte mange op, siden er endnu flere kommet til. Arkivfoto: Martin Ravn

Et samarbejde mellem forskellige foreninger og andre interessenter, kaldet BID, kom bedre fra start i Børkop og Brejning end arrangørerne havde turde håbe på.

Børkop: Der er sket meget siden det første BID-samarbejdsmøde fandt sted en sommeraften i Markant i Børkop.

- Vi er nået rigtigt langt på det halve år, der er gået. Helt fra start har mange mødt op til møderne, og der kommer flere og flere for hver møde, der holdes, så det er gået klart bedre end forventet, siger Mikkel Niess, der er ordstyrer på møderne.

BID-møderne finder sted andre steder i Vejle Kommune, og også her går det fint, men i Børkop/Brejning dukker flere op end gennemsnittet.

- Normalt er der vel en tyve stykker med til møderne rundt i kommunen, men de seneste gange i Børkop/Brejning har der været pænt over 30, og vi har måtte finde flere stole frem. Dem der kommer er repræsentanter fra et bredt spektrum af foreninger, erhvervsliv og så videre. Når alle så endda er rigtige gode til at byde ind, bliver det til nogle meget konstruktive møder, siger han.

Årshjul

Lige for tiden arbejder BID i Børkop og Brejning på at få skabt et årshjul, så der dannes et overblik over de mange aktiviteter, der bydes på året rundt i området.

Mikkel Niess er manden, der styrer møderne. Arkivfoto: Martin Ravn

I støbeskeen

Indtil videre er der kommet en del konkrete planer på bordet. En byfest for de to byer skal finde sted til juni, og desuden arbejdes på andre ting, som kan gennemføres i fællesskab. En fastelavnsfest og mere samarbejde i julen er der blandt andet planer om.

- Foreningerne har meget i støbeskeen, og ved at samle aktiviteterne kommer Børkop og Brejning til at stå mere som en enhed. Desuden står de enkelte arrangører ikke alene, for pludselig er der måske 25 par friske øjne, der kan se på det hele. Der skabes nye netværk, som ikke havde været der på samme måde før. Det er noget alle kan bruge, siger han.

BID står for BID står for Buisness Improvement Districts, og det er en samarbejdsmodel, hvor kommunen og alle interessenter mødes og på den måde at styrke samarbejdet, forme udviklingen, skabe events med videre. BID 7080 sætter fokus på byerne Brejning, Gauerslund og Børkop.

Næste møde finder sted 16. januar, og ganske som ved det første møde i sommer finder det sted i kulturhuset Markant i Børkop. Alle er velkomne til at deltage.

Annonce
VEJLE For abonnenter

Nyt system skal forhindre, at lastbilerne kiler sig fast under Højbanen: Nu frygter Ingelise og Robin, at deres vej bliver ekstra hårdt ramt

Danmark

Tirsdagens coronatal: Der er 6324 nye smittetilfælde med coronavirus

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

1400 hemmelige adresser kan være i omløb: Vejle Kommune mistede USB-stik med 92.425 borgeres oplysninger på valgdagen

Vejle For abonnenter

Så skete det igen: Vejle Kommune kan ikke undskylde sig ud af katastrofalt databrud over for 92.425 borgere

Vejle

Trods kritiske røster på Facebook: DGI Huset holder fast i sangaften for 1100 gæster torsdag

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Søren Brostrøm: Man bør overveje at lukke nattelivet

VEJLE For abonnenter

Delux Pizza & Kebab i Å-Centret er lukket: Nu kommer der et nyt spisested, og det er for de lækkersultne

VEJLE

Borgmesteren fik kæden om halsen - men noget var helt anderledes ved gårsdagens ceremoni

Sundhedsministeren er smittet med corona

Hedensted

Nyt lægehus på vej i Hedensted: 2400 borgere reddet fra at skulle vælge læge uden for byen

forside For abonnenter

Det går op og det går ned - få overblikket: Her er ugens regnskaber fra Vejle Kommune

BØRKOP

Se video: Pludselig lød der et brag - kæmpe uheld med sodavand blev delt med en million på Instagram

Annonce