Annonce
Børkop

BID bed sig fast i Børkop og Brejning

Som man kan se på de korte bukser og sandaler, er billedet fra dengang i sommer, hvor BID møderne lige havde taget et afsæt. Dengang mødte mange op, siden er endnu flere kommet til. Arkivfoto: Martin Ravn

Et samarbejde mellem forskellige foreninger og andre interessenter, kaldet BID, kom bedre fra start i Børkop og Brejning end arrangørerne havde turde håbe på.

Annonce

Børkop: Der er sket meget siden det første BID-samarbejdsmøde fandt sted en sommeraften i Markant i Børkop.

- Vi er nået rigtigt langt på det halve år, der er gået. Helt fra start har mange mødt op til møderne, og der kommer flere og flere for hver møde, der holdes, så det er gået klart bedre end forventet, siger Mikkel Niess, der er ordstyrer på møderne.

BID-møderne finder sted andre steder i Vejle Kommune, og også her går det fint, men i Børkop/Brejning dukker flere op end gennemsnittet.

- Normalt er der vel en tyve stykker med til møderne rundt i kommunen, men de seneste gange i Børkop/Brejning har der været pænt over 30, og vi har måtte finde flere stole frem. Dem der kommer er repræsentanter fra et bredt spektrum af foreninger, erhvervsliv og så videre. Når alle så endda er rigtige gode til at byde ind, bliver det til nogle meget konstruktive møder, siger han.

Årshjul

Lige for tiden arbejder BID i Børkop og Brejning på at få skabt et årshjul, så der dannes et overblik over de mange aktiviteter, der bydes på året rundt i området.

Mikkel Niess er manden, der styrer møderne. Arkivfoto: Martin Ravn
Annonce

I støbeskeen

Indtil videre er der kommet en del konkrete planer på bordet. En byfest for de to byer skal finde sted til juni, og desuden arbejdes på andre ting, som kan gennemføres i fællesskab. En fastelavnsfest og mere samarbejde i julen er der blandt andet planer om.

- Foreningerne har meget i støbeskeen, og ved at samle aktiviteterne kommer Børkop og Brejning til at stå mere som en enhed. Desuden står de enkelte arrangører ikke alene, for pludselig er der måske 25 par friske øjne, der kan se på det hele. Der skabes nye netværk, som ikke havde været der på samme måde før. Det er noget alle kan bruge, siger han.

BID står for BID står for Buisness Improvement Districts, og det er en samarbejdsmodel, hvor kommunen og alle interessenter mødes og på den måde at styrke samarbejdet, forme udviklingen, skabe events med videre. BID 7080 sætter fokus på byerne Brejning, Gauerslund og Børkop.

Næste møde finder sted 16. januar, og ganske som ved det første møde i sommer finder det sted i kulturhuset Markant i Børkop. Alle er velkomne til at deltage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Ny meningsmåling ryster posen i byrådet: Hver tredje vælger vil forlade V

Coronavirus

Live: En typisk minkavler får udbetalt over 11 millioner kroner - se tallene her

Billund For abonnenter

Hun røg ud af byrådet: Ruth vil stadig sidde for bordenden

Annonce