Annonce
Egtved

BID Egtved: Det går faktisk godt

Emnet omkring, hvad der skal gøre Aftensang endnu mere interessant og samlende er nærmst uudtømmeligt og ikke mindst spændende. Som opstart på processen har Egtved Skole blandt andet skabt disse herlige bukseskulpturer, der blev opsat i efteråret - og de står der skam stadig lige så fint. Arkivfoto: Christina Møgelvang Mosegaard

Torsdag aften blevet årets BID-møde nummer to afholdt med godt 16 deltagende. Det blev til et givende møde med et par "nå-fortællinger" og en opsang med en opgave i enden.

Egtved: Imens stormen rasede derude i mørket, og regnen slog på ruderne, kunne en flok på godt og vel 16 indfinde sig i varmen på Roberthus for at snakke videre om, hvad man kan gøre for at skabe mere liv i Egtved på BID-mødet torsdag 7. februar.

Dele af aftenens dagsorden blev udskudt til næste møde i marts måned, da denne her aften bød på lidt mandefald på grund af rejser og sygdom.

Tænk nu anderledes og tag de vildeste idéer med.

Mikkel Niess, BID-konsulent

Husk nu at drømme stort

- Tænk nu anderledes og tag de vildeste idéer med...

Sådan lød nogle af ordene fra BID-konsulent Mikkel Niess, der prøvede at tænde lidt ild under aftenens fremmødte i forhold til spørgsmålet omkring, hvordan de kunne forestille sig, man i fremtiden kan forvandle Aftensang til et mere interessant, indbydende og ikke mindst samlende sted. Hans ord kom i forlængelse af det foregående spørgsmål, som var;

"Har udsmykningsforsøgene på Aftensang haft den effekt, I har drømt om?".

Hertil lød tydelige svar om, at borgernes respons generelt har været positive, især i forhold til skolens udsmykninger med cowboybukse-figurerne ved brugsens parkeringsplads.

Annonce

Men hvad skal det føre til

De forskellige tiltag, der har været gjort med udsmykning af Aftensang, er alle en del af et forsøg, der gerne skulle lede videre til et reelt blivende projekt, der er med til at optimere livet på Aftensang. Så det er ikke nok med at stoppe ved inspirerende workshops og flotte forsøg, næh, der skal gerne komme noget konkret og ambitiøst på banen.

- I får simpelthen en hjemmeopgave for til næste gang, vi mødes. Hver gang I ser noget spændende rundt omkring i blade, på nettet, i andre bye,r eller hvor I ellers befinder jer, så tag et billede og tag det med. Faktisk vil jeg bede hver af jer at tage tre billeder med, sagde Mikkel Niess, der dermed har ledt deltagerne videre i processen hen mod et fremtidigt projekt, der sagtens kan blive en realitet, blot man holder fast og har ambitioner.

Annonce

En glad detailhandel

"Nå, okay - det går da ikke så skidt endda" ... Sådanne tanker kom lige så stille ind på nethinden, da man fra blandt andet Ole Bundgård, Røgeriet, og Hanne Danielsen, Carina & Conrad, kunne høre særdeles positive beretninger om livet som detailhandel i Egtved anno 2018.

- Vi havde en fantastisk sommer i 2018. Vi er virkelig glade for, hvordan salget er gået, og så ved jeg fra flere af byens handlende, at de faktisk har positive udmeldinger om deres salg, sagde Hanne Danielsen.

Ole Bundgård havde særdeles flotte tal at diske op med fra sine regnskaber:

- Røgeriet er faktisk gået frem med 30 procent på et år, og tager man blot januar 2018 og januar 2019, ja så har salget fordoblet sig.

Alle rundt om bordet i sammen med både Mikkel Niess og konsulent Trine M. Laursen fra Vejle Kommune blev enige om, hvor vigtigt det er, at huske at bringe de gode fortællinger, samt at en stor del af det der skal være med til at bære livet igennem for Egtveds detailhandel, er den unikke kundeservice, man møder.

Annonce

Mødes igen til marts

Blandt mødets øvrige emner var, at handelsforeningen har taget kontakt til AktivErhverv for at skabe et muligt samarbejde og måske endda sammenlægning, og at der nu arbejdes på at finde den helt rigtige og mest hensynsfulde løsning.

Der blev også talt videre om et ensomhedsprojekt, der er ved at tage form og museumsforeningen, der er i gang med at styrke tropperne i forhold til afholdelse af Egtvedpigens Dag.

Trine M. Laursen kunne informere om, at Egtved igen i år får tildelt 75.000 kroner til brug i forhold til BID-tiltag. Man var på mødet enige om, at midlerne tilfalder især Mød Egtved og Egtvedpigens dag.

Næste BID Møde i Egtved er 13. marts, og så bliver det spændende at se, hvilke billeder mødedeltagerne har med på mobilerne.

Annonce
Jelling Musikfestival For abonnenter

Andreas Odbjerg og Tobias Rahim: To store mænd spillede på to alt for små scener

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Højgravid kvinde og mindre barn i alvorligt færdselsuheld: Tre personer sendt på skadestuen

Vejle For abonnenter

Mågekoloni er brast sammen: Derfor har flere tusind truede hættemåger forladt Vejle - John ærgrer sig, mens andre er glade

Kultur

For 50 år siden fik grand prix-stjernen fra Ansager sin debut i barndomsbyen: - Jeg spillede og sang af hjertets lyst, og det er jo aldrig en dårlig indgang til tingene

Erhverv For abonnenter

Her render de ansatte ikke af pladsen: Martin og Frank fejrer jubilæum som mekanikere

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Vejle

Afstemnings-fadæse i Vejle: Flere mødte en lukket dør, da de ville brevstemme - kommunaldirektøren kalder fejlen for 'noget uheldig'

Billund For abonnenter

Billund Lufthavn har forslag, der kan gøre det lettere for rejsende at komme til Aarhus: Derfor siger borgmesteren nej tak

For abonnenter

Fynbo med fem robotfirmaer: Søren Juul køber op og skyder mange flere penge ind i robotterne

Alarm 112

Taxatur fra Jelling Musikfestival endte med at koste 6000 kroner: Nu er sagen meldt til politiet

Ministerium vil sælge bolig i New York på 353 kvadratmeter

Debat For abonnenter

Hvad så, din lille gris af en festivalgæst? Avisens selvudråbte 'gammelsmølf' opfordrer dig til at gøre som tyskerne

Kultur For abonnenter

Han var ved at dø, og konen samlede ind til en ny lever: Hukommelsen forsvandt, og han skulle lære at gå og spille guitar igen: Fredag bragede han tilbage i Jelling efter 32 års fravær - så anmelderens briller duggede

Kultur

Breinholt bliver rørt over at se nye festivalgæster, men han mener én ting burde forbydes: - Hvis du er for gammel til at tage på festival, så skal du holde dig væk

Annonce