Annonce
Egtved

BID Egtved: Det går faktisk godt

Emnet omkring, hvad der skal gøre Aftensang endnu mere interessant og samlende er nærmst uudtømmeligt og ikke mindst spændende. Som opstart på processen har Egtved Skole blandt andet skabt disse herlige bukseskulpturer, der blev opsat i efteråret - og de står der skam stadig lige så fint. Arkivfoto: Christina Møgelvang Mosegaard

Torsdag aften blevet årets BID-møde nummer to afholdt med godt 16 deltagende. Det blev til et givende møde med et par "nå-fortællinger" og en opsang med en opgave i enden.

Egtved: Imens stormen rasede derude i mørket, og regnen slog på ruderne, kunne en flok på godt og vel 16 indfinde sig i varmen på Roberthus for at snakke videre om, hvad man kan gøre for at skabe mere liv i Egtved på BID-mødet torsdag 7. februar.

Dele af aftenens dagsorden blev udskudt til næste møde i marts måned, da denne her aften bød på lidt mandefald på grund af rejser og sygdom.

Tænk nu anderledes og tag de vildeste idéer med.

Mikkel Niess, BID-konsulent

Husk nu at drømme stort

- Tænk nu anderledes og tag de vildeste idéer med...

Sådan lød nogle af ordene fra BID-konsulent Mikkel Niess, der prøvede at tænde lidt ild under aftenens fremmødte i forhold til spørgsmålet omkring, hvordan de kunne forestille sig, man i fremtiden kan forvandle Aftensang til et mere interessant, indbydende og ikke mindst samlende sted. Hans ord kom i forlængelse af det foregående spørgsmål, som var;

"Har udsmykningsforsøgene på Aftensang haft den effekt, I har drømt om?".

Hertil lød tydelige svar om, at borgernes respons generelt har været positive, især i forhold til skolens udsmykninger med cowboybukse-figurerne ved brugsens parkeringsplads.

Annonce

Men hvad skal det føre til

De forskellige tiltag, der har været gjort med udsmykning af Aftensang, er alle en del af et forsøg, der gerne skulle lede videre til et reelt blivende projekt, der er med til at optimere livet på Aftensang. Så det er ikke nok med at stoppe ved inspirerende workshops og flotte forsøg, næh, der skal gerne komme noget konkret og ambitiøst på banen.

- I får simpelthen en hjemmeopgave for til næste gang, vi mødes. Hver gang I ser noget spændende rundt omkring i blade, på nettet, i andre bye,r eller hvor I ellers befinder jer, så tag et billede og tag det med. Faktisk vil jeg bede hver af jer at tage tre billeder med, sagde Mikkel Niess, der dermed har ledt deltagerne videre i processen hen mod et fremtidigt projekt, der sagtens kan blive en realitet, blot man holder fast og har ambitioner.

Annonce

En glad detailhandel

"Nå, okay - det går da ikke så skidt endda" ... Sådanne tanker kom lige så stille ind på nethinden, da man fra blandt andet Ole Bundgård, Røgeriet, og Hanne Danielsen, Carina & Conrad, kunne høre særdeles positive beretninger om livet som detailhandel i Egtved anno 2018.

- Vi havde en fantastisk sommer i 2018. Vi er virkelig glade for, hvordan salget er gået, og så ved jeg fra flere af byens handlende, at de faktisk har positive udmeldinger om deres salg, sagde Hanne Danielsen.

Ole Bundgård havde særdeles flotte tal at diske op med fra sine regnskaber:

- Røgeriet er faktisk gået frem med 30 procent på et år, og tager man blot januar 2018 og januar 2019, ja så har salget fordoblet sig.

Alle rundt om bordet i sammen med både Mikkel Niess og konsulent Trine M. Laursen fra Vejle Kommune blev enige om, hvor vigtigt det er, at huske at bringe de gode fortællinger, samt at en stor del af det der skal være med til at bære livet igennem for Egtveds detailhandel, er den unikke kundeservice, man møder.

Annonce

Mødes igen til marts

Blandt mødets øvrige emner var, at handelsforeningen har taget kontakt til AktivErhverv for at skabe et muligt samarbejde og måske endda sammenlægning, og at der nu arbejdes på at finde den helt rigtige og mest hensynsfulde løsning.

Der blev også talt videre om et ensomhedsprojekt, der er ved at tage form og museumsforeningen, der er i gang med at styrke tropperne i forhold til afholdelse af Egtvedpigens Dag.

Trine M. Laursen kunne informere om, at Egtved igen i år får tildelt 75.000 kroner til brug i forhold til BID-tiltag. Man var på mødet enige om, at midlerne tilfalder især Mød Egtved og Egtvedpigens dag.

Næste BID Møde i Egtved er 13. marts, og så bliver det spændende at se, hvilke billeder mødedeltagerne har med på mobilerne.

Annonce
Navne For abonnenter

Lægerne sagde, hun var for ung til at dø, men de kæmpede forgæves: Anja døde med sønnen Christian ved sin side

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

8. klasse møder Gert: 'Jeg kender flere, der er døde her, både af stoffer og alkohol, og det er noget, man ikke lige glemmer'

Hedensted For abonnenter

Flere investorer klar: Men sportel-visionen træder fortsat vande uden tidsplan

Vejle

Når turen kommer til Vejle: Sådan vil man løse parkeringsudfordringerne

Erhverv

Niels dropper sit 25-års jubilæum og lukker firmaet på grund af kronisk sygdom: Nu vil han cykle til Prag

Løvkvist: Det er nu Messerschmidt skal fortsætte med at gå, ellers tager helvedet ham

Kultur For abonnenter

Rockklubben har talt: To kvinder rendte med guldet i musikåret 2021

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Alarm 112 For abonnenter

Vejle i 70'erne: Kvinde mistede livet, da hun ramte skolebus med 45 elever

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Vejle

Opfordring til at droppe demonstrationer blev benzin på bålet: 'Nu vil vi tale endnu mere med pressen og sætte endnu flere skilte op'

VEJLE For abonnenter

Marc Oliver mistede sin fireårige datter, da hans kæreste rejste til udlandet og sendte ham en skæbnesvanger besked: Nu har han udgivet et album, hvor han synger om savnet af sin lille pige

KLUMME

Provsten kæmper stadig med mors gode råd: 'Hold dig nu til sandheden, Børge!"

Annonce