Annonce
Børkop

BID-samarbejdet vil sætte tænderne i handelslivets fremtid i Børkop

Så mange mennesker i midtbyen af Børkop er trods alt noget, der sker sjældent. Her er det fra en Vinfest, der finder sted i sensommeren hvert år. Men hvordan får man mere liv i Børkop som handelsby? Det er nogle af de ting, BID Børkop vil sætte fokus på. Og alle kan deltage. Arkivfoto: Jørgen Flindt
Udviklingsforummet BID Børkop vil sætte mere fokus på Børkop som handelsby. Det sker i samarbejde med lokalråd og handelstandsforening.

Børkop: I handelsgaden Vissingsgade i Vejle stod der for bare et halvt år siden seks lokaler tomme hen, men med et intenst samarbejde mellem butikkerne, er det lykkes at vende udviklingen.

Nu står kun ét lokale tomt. Og ifølge Mikkel Niess fra udviklingsforummet BID (Business Improvement Districts) skyldes ændringen, at man ville den. At man ved at stå skulder ved skulder og invitere nye ind i flokken, er det lykkes at få vendt tomme lokaler til en endnu mere levende gade med små butikker.

- Det er et eksempel på, hvad samarbejde kan gøre. Det kan virkeligt rykke noget, at man har et samlet fokus på, hvilke udfordringer der er, og hvad man så kan gøre ved det, siger Mikkel Niess.

Og nu er turen kommet til Børkop, hvor BID Børkop byder på udviklingsmøde 3. februar, og her er fokus på handelsbyens Børkop.

- Det er et ønske, som lokalråd og handelsstandsforeningen står bag, og som bestemt også bare giver god mening, for det er lige præcist det, BID arbejder med så mange andre steder, siger Mikkel Niess.

Annonce

Hvad med de andre byer?

BID samarbejdet har eksisteret i 7080-området i to et halvt år, og hvor det i starten drejede sig om at samle hele området sammen, vendes blikket mere i retning af handelslivets udfordringer.

- Det er nødvendigt, at der sker noget i Børkop, for byen er ramt på samme måde, som så mange byer er ramt, nemlig med et presset handelsliv og tomme lejemål. Men BID har erfaring fra andre byer, at sammen kan man ændre på tingene, og det er så det, vi vil koncentrere os mest om den kommende tid, siger han.

Men er det ikke handelstandsforeningens område at sætte fokus på handelslivet?

- Jo, og det er det stadigvæk, og det bliver handelsstandsforeningen, som bliver facilitator, men gennem BID kan tingene bredes endnu mere ud, forklarer Mikkel Niess.

Og hvad med de andre byer? Hvorfor er det kun Børkops handelsliv, der er i fokus?

- Det er det heller ikke, for resten af 7080 er bestemt ikke glemt, men Børkop er klart den største handelsby i området, og derfor sættes i denne omgang fokus på Børkop. Men tingene hænger jo sammen i et område, og et stærkt Børkop smitter af på alle, siger han.

Der er møde i BID Børkop 3. februar klokken 19, hvor alle, der ønsker at bidrage og deltage i udviklingen af handelsbyen Børkop, er velkomne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle For abonnenter

En nonne fulgte hende ind på børnehjemmet som 2-årig: Gitte er stolt af, at hun har fået et velfungerende familieliv

Annonce