Annonce
Jelling

Biler stødte sammen i farligt kryds

Bilen til højre havde forkørselsret, men blev alligevel påkørt, da bilisten kom kørende ad Mølvangvej. Det gav en ordentlig bule.
- De er ikke færdige med dét kryds. Det konstaterede Knud Møller, der bor på hjørnet tæt ved, da avisen i går talte med ham om den ændrede vigepligt i krydset Mølvangvej-Fårupvej/Kollegievej. Da var der lige sket et sammenstød mellem to biler. En bilist kørte ad Mølvangvej mod øst. En anden bilist kørte ad Fårupvej mod nord og overså sin vigepligt, der blev etableret et døgn tidligere.
Annonce

Dobbelt uheld

Resultatet var, at bilen fra Mølvangvej fik store skader på fronten, mens den anden bil snurrede en halv omgang. Tilsyneladende skete der ikke personskade. Det gjorde der ifølge politiets oplysninger heller ikke ved gårsdagens første uheld, der kort forinden var sket lidt længere nede ad Fårupvej ved det forvirrede kryds ved banen og Bredager. Her blev en 13-årig pige på cykel påkørt af en bil, der blev ført af en 36-årig kvinde. Gårsdagens uheld overrasker ikke. Avisens Jelling-reporter har hørt beretninger om flere nær-ved-og-næsten uheld og også selv set, at der er fare på færde i de to kryds. Mandag susede en trafikant på scooter over Mølvangvej uden at opdage, at der var lavet om på, hvem der skal holde tilbage. En cyklist fortæller, at hun standsede, selvom hun som trafikant på Mølvangvej har ret til at køre. Hun er i dag glad for, at hun stoppede, for ellers var hun blevet kørt ned!

Stadig dårligt overblik

Ændringen af vigepligten skabte i går eftermiddag lange køer ned ad Fårupvej på grund af dårlig trafikafvikling, når alle holder stille. Det dårlige overblik forsvinder jo ikke, fordi man bytter vigepligt. Før kunne de, der kører på Mølvangvej, ikke se, om de måtte køre frem over hajtænderne. Nu har de forkørselsret, men har ingen chance for at opdage i tiden, om der nogen på omfartsvejen, der har en anden opfattelse.

Skilte skygger

Skiltefolkene har en mani med at sætte skilte op, så de skygger for hinanden. Det er galt i krydsene Skovgade/Jernbanevej og Vejlevej/Skovgade. Farligst er det dog i det "nye" kryds på hjørnet af Mølvangvej og Kollegievej. Her står et skilt og viser fodgængerfelt. Samtidig skygger det i nogen grad for en vigepligtstavle et par meter senere. - Jeg prøvede at sige det til ham, der satte det op, men så blev han næsten gal på mig, fortæller Knud Møller.

Hvor er lyskurven?

Mens vi står og taler råber en forbikørende bilist ud ad sit vindue: - Det er blevet bedre, men nu mangler vi bare de lyskurve....
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Tyv var forbi Boelskilde i weekenden

Annonce