Annonce
Kultur

Bilforhandler: Det handler om fordomme

Mads Hansen (til venstre) kigger med, mens mekaniker Palle Friis færdiggør en kunde-bil. Den tidligere pressefotograf overtog Hornsyld Bilcenter i 2018 og rykkede dermed et trin ned ad troværdigheds-stigen. Foto: Mette Mørk
Mads Hansen skiftede én branche med et ramponeret ry ud med en anden branche med et endnu dårligere skudsmål. - I dag åbner vi den anden luge i avisens julekalender, selv om det stadig er november. Vi skal nemlig nå 26 luger inden juleaften.
Annonce

Hornsyld/Vejle: Fra utroværdig til ... endnu mere utroværdig.

Det er den rute, indehaveren af Hornsyld Bilcenter, Mads Hansen, har taget i sit arbejdsliv - i al fald, hvis man skal tro svarene i den årlige troværdigheds-rangliste.

Ifølge den har 50-årige Mads Hansen skiftet den tredje-mest utroværdige branche ud med den næst-mest utroværdige branche. Fra medie-branchen til bilforhandler-branchen.

- Ja, det er noget skidt, siger Mads Hansen, der startede i mediebranchen i 1988, da han kom i lære som pressefotograf ved Vejle Amts Folkeblad.

I løbet af 30 år i branchen har han været ansat som fotograf på Vejle Amts Folkeblad og Fyens Stiftstidende, han har været fotochef i Jysk Fynske Medier, og han har prøvet livet som freelance, før han i 2018 købte Hornsyld Bilcenter af Peter Lodall.

- Jeg havde jo verdens bedste job som fotochef, men da jeg blev bedt om at afskedige kolleger og venner, var det ikke sjovt længere, og da begyndte jeg at kigge mig om efter noget andet, fortæller Mads Hansen.

I takt med, at de små perlegrusforhandlere er forsvundet, er branchen en helt anden i dag.

Mads Hansen, bilforhandler

Annonce

- Tillid går begge veje

Han griner lidt af det pudsige i at have forladt én branche med et ramponeret ry til fordel for en anden branche med et endnu værre ry.

- At folk i de to brancher skulle være særligt utroværdige, passer i hvert fald ikke med den virkelighed, jeg kender. Jeg tror, at det handler mere om fordomme i folks bevidsthed. Alle kender den stående joke med en kunde, der køber en brugt bil og får at vide, at den er som ny. Da bilen så bryder sammen, brokker kunden sig og får at vide: "Hvad havde du forventet? Den var et vrag, da du købte den". Sådan var det måske også engang i autobranchen, men i takt med, at de små perlegrusforhandlere er forsvundet, er branchen en helt anden i dag, fortæller Mads Hansen, der har tre ansatte i bilcentret i udkanten af industrikvarteret i Hornsyld.

Han tilføjer, at han generelt ikke oplever, at folk er specielt mistroiske over for ham, når han møder dem - hverken i mediebranchen eller i autobranchen.

- Det er ikke noget, jeg støder på. Generelt tror jeg, at vi i Danmark har høj tillid til hinanden og tillid går jo begge veje. Vores kunder bliver jo heller ikke bedt om at betale, når de går. De får en regning, og jeg har endnu ikke oplevet at have haft en dårlig betaler, fortæller Mads Hansen.

Han præsenterer sig aldrig som bilforhandler over for folk, første gang han møder dem. Men det skyldes ikke det lidt blakkede ry, der klæber sig til jobtitlen, understreger han.

- Jeg præsenterer mig som ejer af et Bosch Car Service-center. Ikke fordi der er noget i vejen med at være brugtvognsforhandler, men fordi det er mest korrekt. Vi sælger også biler her - sidste år solgte vi 68 biler - men det er service og reparation, vi gør mest i, fortæller Mads Hansen.

I år skal julen være til at stole på!

  • 2000 danskere bedømt i sommer 26 forskellige faggruppers troværdighed på en skala fra 1 til 5. Undersøgelsen blev foretaget af kommunikationsbureauet Radius CPH med data fra Epinion’s Danmarkspanel.
  • Redaktionen tæller ned til juleaften ved at præsentere hver faggruppe.
  • I dag handler det om bilforhandlere - de ligger nummer to fra bunden med et snit på 2,33.

Fem mandler

Særlige juletraditioner?

Den skal så være, at vi altid holder juleaften hjemme. Det har vi gjort, siden vi fik børn for 24 år siden, og så er det altid os, der inviterer.

Yndlingsjulesang?

Et barn er født i Betlehem.

Yndlingsjulefilm?

Ikke rigtigt. Da "Polar-ekspressen" kom, var jeg meget fascineret af den, og den kan jeg stadig godt se, men jeg har ikke en egentlig yndlingsjulefilm.

Hvem holder du juleaften med?

Min familie. Det vil sige samlever, børn, far og søster.

Hvad skal I spise juleaften?

Vi skal have and og flæskesteg. Det er altid mig, der laver maden, for det hygger jeg mig med.

I alt er der tre ansatte i Hornsyld Bilcenter. Her snakker indehaver Mads Hansen med mekaniker Rene Ravn. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Midt i oprykningsfest: Minde om VB's storhedstid - og Brøndbys bratte fald - rykkes ned

Hedensted For abonnenter

Triax med stort underskud i årsregnskabet: - Det er vi ikke tilfredse med

Annonce