Annonce
Vejle

Bilforhandlere: Vi er klar men vi skal have en langsigtet plan

En langsigtet plan for elbiler i Danmark vil stimulere købelysten hos kunderne, lyder det fra blandt andre Bjarne Hessel, direktør i Ejner Hessel, der er blandt de største Mercedes-forhandlere i Danmark. Arkivfoto: Angelina Owino
Bilkøberne er interesserede i elbiler, men holder sig stadig tilbage, lyder det fra lokale bilforhandlere.
Annonce

Vejle: Der er interesse for elbiler blandt det bilkøbende publikum, men interessen afspejler sig endnu ikke i salget.

Sådan lyder det fra lokale bilforhandlere, som Vejle Amts Folkeblad har talt med i forbindelse med, at bilkommissionen har lagt fire modeller frem for politikerne i bestræbelserne på at få flere elbiler ud på de danske veje.

- Der er interesse for elbiler blandt kunderne, men lige nu er der nok flere, der spørger til elbiler end som der køber dem. Der er brug for, at der kommer en langsigtet plan for hvordan vi får opbygget infrastrukturen til elbiler. Så vil salget også stige, for det er den vej, udviklingen går, fortæller Kim Pedersen, salgschef ved VW Vejle.

Vejle Amts Folkeblad sætter fokus på CO2

Over de næste ti år skal der turbo på klimaindsatsen, hvis det skal lykkes Danmark at leve op til målsætningen om at skære 70 procent af CO2-udledningen i 2030.

Det kommer til at betyde ændringer i vores egen andedam, Vejle Kommune.

Her har politikerne allerede med hånden på hjertet sagt, at kommunen vil skærpe indsatsen for at nå målet.

Avisen vil i en ny artikelserie synliggøre, hvad det betyder for dig, mig og din kommune.

Har du idéer til lokale vinkler til emnet, så tøv ikke med at skrive til Palle Søderberg paso@vejle.dk eller Michelle Madsen michm@vafo.dk

Det samme siger direktør i Ejner Hessel A/S, Bjarne Hessel.

- Jeg synes, bilkommissionen har lavet et godt stykke arbejde. Det vigtigste er imidlertid, at der bliver lavet en langsigtet løsning - med et perspektiv på 10 år - så både forhandlere og forbrugere ved, hvad vi skal forholde os til, siger Bjarne Hessel.

Annonce

Mindre revolution

Bjarne Hessel og Kim Pedersen forventer begge, at elbil-branchen står overfor en mindre revolution de kommende år.

- Der sker meget på elbil-fronten. Vi står foran den samme udvikling som da vi for år tilbage gik fra drejeskiver på telefonen til iPhone. Det kommer til at gå stærkt, siger Kim Pedersen.

- De to store hurdler for elbiler lige nu er rækkevidden og lademulighederne. Inden for det næste halvandet år kommer Mercedes med et batteri med en rækkevidde på 700 kilometer og der kommer i det hele taget til at ske meget bare i løbet af de næste to år, siger Bjarne Hessel.

Annonce

- Tør godt

Bjarne Hessel tilføjer, at de kunder hos Mercedes, der er på udkig efter alternativer til benzin- og dieselbiler, pt udviser større interesse for plug-in hybridbiler end for elbiler.


Der sker meget på elbil-fronten. Vi står foran den samme udvikling som da vi for år tilbage gik fra drejeskiver på telefonen til iPhone.

Kim Pedersen


Hos VW Vejle fortæller Kim Pedersen, at deres kunder godt tør kaste sig ud på elbil-markedet.

- I næste uge får vi de første ID 3-biler hjem. De er købt af kunder, som har været skrevet op i op til et år og som har købt dem uden at kende rækkevidde og pris og uden at have kørt i dem, så folk tør godt købe elbiler og de vil også gerne, siger Kim Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Godt nyt: Det samlede smittetal på kommunens skoler er faldet

Vejle

Tre ledere er udpeget: I morgen bliver hele løsningen for hjemmeplejedistrikt præsenteret

Annonce