Annonce
Alarm 112

Bilist kvæstet efter møde med lastbil: Nabo undrer sig over forklaring over havari

I østlig retning har en lastbil de seneste tre til fire uger holdt parkeret i weekenden på Heerupsvej. Det har en nabo, der bor på Sybergsvej konstateret. Derfor undrer det ham, at lastbilen i forbindelse med et uheld på vejen i fredags omtales som havareret. Foto: Skråfoto/Google Street View
De seneste tre til fire uger har Jens Harboe fra Fredericia set den samme lastbil holde parkeret på Heerupsvej i Ryeshøj. I fredags ramte en 48-årig bilist fra Fredericia lastbilen og blev i kollisionen kvæstet.

Fredericia: Var en lastbil reelt havareret, da en 48-årig mand fra lokalområdet ramte lastbilen fredag aften, blev kvæstet og efterfølgende måtte på sygehuset?

Spørgsmålet stiller en nabo sig selv efter at have læst en artikel om ulykken. Han tænker, at beskrivelsen om en havareret lastbil er belejlig. Det er nemlig langtfra første gang, han og hustruen er stødt på lastbilen på Heerupsvej.

Jens Harboe og hustruen bor på Sybergsvej og går jævnligt tur i området. Det fører dem forbi krydset ved Anchersvej og Heerupsvej. De sidste tre til fire uger har den samme lastbil holdt parkeret.

Annonce

- Vi ser den ikke i hverdagene, og vi ved ikke, om den holder der om aftenen, men vi har lagt mærke til, at den holder der i weekenden, fortæller Jens Harboe.

Efter uheldet i fredags blev en rød advarselstrekant placeret bag lastbilen, men det er første gang, ægteparret har set refleksen.

- Vi oplever, at den holder parkeret der, som om den bliver stillet. Der er ingen gardiner trukket for, så det virker ikke til, at chaufføren sover. Det virker belejligt, at den var havareret i fredags, for så har den været havareret de sidste tre uger, siger Jens Harboe.

Potentiale for uheld

Hvem der ejer lastbilen ved beboeren af gode grunde ikke.

Han har aldrig selv set chaufføren omkring trækkeren, der er lyseblå. Lastbilen er på danske plader, og noget tyder på, at den hører til i Juelsminde. Det er hvert fald bynavnet, der pryder foruden af lastbilen.

Da Fredericia Dagblad omtalte uheldet i fredags, fremgik det af politiets oplysninger, at både den tilskadekomne bilist samt chaufføren var lokale.

Det er fuldt ud lovligt for lastbilchaufføren at holde på Heerupsvej, så længe det ikke foregår i mere end seks timer.

Vi oplever, at den holder parkeret der, som om den bliver stillet. Der er ingen gardiner trukket for, så det virker ikke til, at chaufføren sover. Det virker belejligt, at den var havareret i fredags, for så har den været havareret de sidste tre uger.

Jens Harboe, nabo

I bekendtgørelsen om standsning og parkering i Fredericia Kommune står det beskrevet, at ”køretøjer med tilladt totalvægt over 3500 kg og påhængskøretøjer med en totalvægt over 750 kg må ikke parkeres i mere end 6 timer, medmindre andet er tilkendegivet ved særlig afmærkning”.

Problemet er, ifølge naboen, at lastbilen har holdt parkeret i hele dage de sidste tre til fire uger.

- Men den var væk i går (mandag, red.). Det er ikke en trafikeret vej som sådan, men der er potentiale for, at der kan ske uheld, og det gjorde der så. Og lastbilen er jo svær at se, når den holder deri mørke, lyder det fra John Harboe.

Det har ikke været muligt at få en opdatering på den 48-årige bilists tilstand efter kollisionen fredag aften.

Annonce
Vejle For abonnenter

Nyvalgt byrådsmedlem flyttede til Vejle på grund af en mand: Ægteskabet holdt ikke, men det gjorde kærligheden til Danmark

Danmark

Ny smitterekord: Onsdagens coronatal er det højeste på et døgn under hele epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Tirsdagens uhyggeligt høje smittetal er overgået: Smitten stiger med raketfart i flere vejlensiske sogne - og ét stort sogn står for hver 10. smittede

Vejle For abonnenter

Se dronevideoen: Vejle midtby fik i al ubemærkethed en ny bro hejst på plads - derfor vil langt over 1000 biler dagligt køre over åen

Billund

20-årige Chris bygger rækkehuse sammen med sin far: De er i gang med at bygge 34 nye i Billund

Hedensted

Ny pakkeløsning hos Min Købmand i Daugård: Tager imod Postnord-pakker fra både Hedensted og Løsning

Vaccine tilpasset Omikron kan være klar til marts

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Alarm 112

Ny politiekspedition åbner i Skærbæk

VEJLE

Borgmesteren fik kæden om halsen - men noget var helt anderledes ved gårsdagens ceremoni

Coronasmitte kan igen sende børn hjem til onlineskole

Alarm 112

Sydøstjyllands Politi udpeger nattelivszoner i Vejle: Her må dømte ikke opholde sig i nattetimerne

Vejle Boldklub For abonnenter

Status efter VB's skuffende efterår: De middelmådige og dårlige præstationer var i klart overtal

Vejle

Nu må praktiserende læger også stikke: Se om din læge er blandt de 17 lægehuse, der tilbyder vaccinen fra onsdag

Annonce