Annonce
112

Bilist ville advare andre mod fartkontrol: Så gik han i fælden igen

Sydøstjyllands Politi vinkede 231 bilister ind til nærmere samtale, da der torsdag blev gennemført en syv timer lang færdselsaktion ved Vejle. Arkivfoto
Torsdag gennemførte Sydøstjyllands Politi en syv timer lang færdselsaktion i og omkring Vejle med nedslående resultater.
Annonce

Vejle: 231 køretøjer blev stoppet, da Sydøstjyllands Politi torsdag gennemførte en stor færdselsaktion, særligt i Vejle by og Finlandsparken.

Mellem klokken 12 og 19 blev der holdt øje med bilister, der talte i håndholdt mobiltelefon, kørte uden sele eller kørte for hurtigt. Fartmålingerne foregik på Vesterbrogade, Vedelsgade, Boulevarden, Vestre Engvej og Fredericiavej. A

f de 231 standsede fik 125 personer i alt 130 sigtelser for overtrædelser af færdselsloven. I et tilfælde lykkedes det en cykelpatrulje at standse en spiritusbilist klokken 16 på Finlandsvej. Der var tale om en 45-årig mand fra Vejle.

- Jeg har rost betjentene for en flot indsats. Det er et pænt stort antal. Vi gør det ikke for at genere Vejles bilister, men for at vi kan have en tryg trafik, hvor folk kører bil, når de kører bil og ikke laver alt muligt andet imens, siger vicepolitiinspektør Mikkel Ross.

Jeg har rost betjentene for en flot indsats. Det er et pænt stort antal. Vi gør det ikke for at genere Vejles bilister, men for at vi kan have en tryg trafik, hvor folk kører bil, når de kører bil og ikke laver alt muligt andet imens.

Vicepolitiinspektør Mikkel Ross

Annonce

Stoppet to gange på 10 minutter

En bilist var særligt uheldig, idet han blev stoppet to gange på 10 minutter. Første gang var for at køre for hurtigt, og anden gang var for at tale i håndhånd mobiltelefon. Han var ærgerlig over fartforseelsen og ville advare andre om politiets placering. Men han valgte altså en forkert metode.

I to tilfælde blev køretøjer konfiskeret, fordi der var tale om gentagelsestilfælde af forseelsen. En, der kørte i narkotikapåvirket tilstand, måtte aflevere bilen, og en lille knallert blev også konfiskeret, fordi der var lavet konstruktive ændringer på den, så den kunne køre hurtigere. Her gør vicepolitiinspektøren opmærksom på, at forseelsen følger køretøjet. Det vil sige, at hvis man køber et køretøj, der tidligere er stoppet for en overtrædelse, kan man få det konfiskeret, selv om det er første gang, man bliver stoppet.

Annonce

Hold nu den afstand

Syv blev stoppet for at køre for tæt på den forankørende på motorvejen, og det får Mikkel Ross til at give bilisterne en opsang:

- Hold nu den afstand! Det går galt især hver fredag, når folk har travlt og er på vej hjem. Så kører de alt for tæt. Pludselig er der én, der bremser, og så potter folk op i hinanden, advarer han.

Det blev folk sigtet for

Torsdagens politiaktion mod bilisterne i Vejle "fangede" mange forseelser. Her er de fleste af de ting, der gav sigtelser:
  • 35 talte i håndholdt mobiltelefon.
  • 15 kørte uden sele.
  • 28 kørte for hurtigt på motorvejen. Det gav 15 klip og tre betingede frakendelser af kørekortet.
  • 23 kørte for hurtigt i byen. Heraf 21 så meget, at de fik et klip i kørekortet, og to fik en betinget frakendelse af kortet.
  • 7 blev noteret for ikke at holde tilstrækkelig afstand til den forankørende.
  • 2 fodgængere gik over for rødt.
  • 2 køretøjer havde fejl eller mangler.
  • 2 kørte uden kørekort.

I den mere specielle afdeling var der én, der kørte mod færdselsretningen, én der undlod at holde til højre, én der ikke havde betalt afgift på køretøjet, og én der overhalede trods spærreflade.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce